Ok. zaczne od artkow, ktore mi sie wyjatkowo (nie)spodobaly, czyli takich ktorych miejsce jest.... no gdzies, byle nie w EP. Kolejnosc przypadkowa.
ROBOrobak: Projekt moze i fajny, tylko juz jest rozwleczony, pozatym tematyka raczej do EdW. Ale ok, do tego "projektu" mam niewielkie zastrzezenia.
Miniprojekty: Tu nie widze jakos sensu zwlaszcza dla: Interfejsu loggera rs232 oraz sluchawki do VoIP - moze za chwile zamiescicie projekt "jak wykonac przedluzacz kabla sieciowego" ?? Zeby tam byla choc szczatkowa elektronika jak w pozostalych - tez raczej niepotrzebnych, ale juz lepszych miniprojektach.
Analog Center: Przelacznik sterowany telefonicznie - a gdzie ten projekt, ja wydze tylko zachete i fotke gotowej plytki. Osleplem ??
Pozatym ten dzial raczej omijam, ale wroce do niego jeszcze pod koniec notki... na deser.
Sieci CAN cz.2 : Artykul w sumie fajny, ale czy mi sie wydaje czy niedawno (kwiecien) skonczyl sie 2 czesciowy artykul wlasnie nt. temat ?? Troche mi to wyglada jakbyscie (Redakcja) zamowili taki tekst u 2 autorow z nadzieja ze ktorys napisze cos do druku, ale pozniej postanowili zapchac pismo oboma artykulami. Nie mam zastrzezen do artykulu, tylko do sensu takiego postepowania.
Reszta art, a zwlaszcza niektore z nich sa juz calkiem fajne... calkiem, poza jednym szczegolem. Praktycznie wszystkie wygladaja jakby numer nie przeszedl wogole korekty. Powszechne sa teksty w stylu "montaz nalezy rozpoczynamy od wlutowania" czy moj ulubiony "wykozystac mozna gotowe instrukcje, wiec trzeba nie wiedziec, w jaki sposob odbywa sie jego obsluga" (a co jak ktos wie??). Niestety cale pismo jest tym naszpikowane jak dobra kasza skwarkami (poeta jestem

A na zakonczenie:
Info ze swiata: Digi przejmuje Rabbita.... hmmm... gdzies juz o tym slyszalem, czy aby nie w numerze 7/2005 w newsach wlasnie ??
Czy cos co spowodowalo tyg. przerwe w czytaniu numeru: Analog Center i projekt "Priorytetowy wylacznik telefonu" - kurcze... deja vu ?? Skads to znam... czy nie aby z numeru 6/2005 rowniez Analog Center ?? Jedyna roznica to zmiana ukladu akapitow, reszte jota w jote identyczne.
Koncze bo zaraz ACeK mi bedzie wypominal ze sie czepiam