Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Ograniczenie dostępu

jan iwaniuk
-
-
Kontaktowanie:
Ograniczenie dostępu

Postautor: jan iwaniuk » 17 sty 2004, o 20:03

Dlaczego po ściągnięciu 12 plików z działu Download otrzymałem informacje o przekroczeniu limitu, mimo, że ograniczenie jest do 20 zbiorów dzienie?

Awatar użytkownika
Admin
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: Admin » 17 sty 2004, o 20:32

To ograniczenie jest na numer IP, moze jestes w jakiejs sieci i pod Twoim numerem jest wiecej osob, poza tym wystarczy klikniecie na link zeby zaliczyc sciaganie, anulowanie pobierania potem nie cofa 8)

jan iwaniuk
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: jan iwaniuk » 17 sty 2004, o 20:42

Pewnie tak jest, ponieważ jestem w sieci gdzie jest 1500 użytkowników.
A czy nie jest możliwe, aby pobieranie dla użytkowników zarejestrowanych na forum odbywało się na hasło z forum?

Awatar użytkownika
Admin
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: Admin » 17 sty 2004, o 20:49

Tak nie bedzie, ale bedzie logowanie pewnie z wiekszym limitem dla prenumeratorow po zalogowaniu sie, blizsze informacje za jakis czas

jan iwaniuk
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: jan iwaniuk » 20 sty 2004, o 17:56

Dlaczego, cdy chcę ściągać plik avt262.zip pojawia mi się coś takiego:

Próbujesz pobrać plik avt262.zip
znajdujący sie na serwerze Elektroniki Praktycznej

Aby pobrac ten plik, wejdź na stronę:

http://download.ep.com.pl -> Dokumentacje

Proszę admina o wyjaśnienie.

Awatar użytkownika
Admin
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: Admin » 20 sty 2004, o 18:32

Tak sie dzieje jak sie probuje cos pobrac bez wczesniejszego wchodzenia na strone, system nie odnotowal w ciagu pol godziny wejscia z tego IP i to jest tego skutkiem, ma to za zadanie utrudnic zycie osobom, ktore umieszcza na swoich stronach bezposrednie linki do pobierania materialow z naszej strony bez wchodzenia na nia 8)

jan iwaniuk
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: jan iwaniuk » 20 sty 2004, o 18:44

To nie jest przyczyna, bo ja do działu Download wszedłem przez
www.ep.com.pl potem wybrałem z menu Download następnie Archiwum przeszedłem na stronę (bodajże 3) i tam kliknęłem plik który chciałem pobrać. Efekt był taki jak wyżej. Ja nie wchodzę ze strony, tylko przez przeglądarkę IE5.5.
Proszę o wyjaśnienie gdzie jest błąd?

Awatar użytkownika
Admin
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: Admin » 20 sty 2004, o 19:02

Moze minelo pol godziny miedzy wejsciem na strone a proba pobrania albo sie IP zmienilo, nie wiem z jakiego lacza Pan korzysta, prosze sprobowac jeszcze raz

tplewa
-
-

Postautor: tplewa » 19 lut 2004, o 00:58

Kozystanie z NAT-a jest dosc popularne ze wzgledu na problemy z adresami w IPv4, oraz niejako poprawe bezpieczenstwa komputerow za NAT-em, jednak wiele providerow, sieci osiedlowych stosuje identa i mozna by w ten sposob rozwiazac problem tegosamego IP czyli system sprawdzal by czy jest ident jesli jest to zapis danego kompa a nie samego IP..
W PHP jest to do zrealizowania w 5 minut ... majac wkompilowana obsluge socketow.

Wróć do „Uwagi o naszym Forum i stronie EP”