Mam w głowie pewien projekt, jednak żeby go zrealizować muszę mieć sterownik do takiego wyświetlacza:

Sterowanie miałoby się odbywać następująco:
Jest sobie 10 przycisków typu switch ponumerowanych od 0 do 9. Naciskając jeden z nich np. z numerem 1 na wyświetlaczu ma się pojawić cyfra 1, naciskając przycisk z numerem 2 na wyświetlaczu ma się wyświetlić cyfra 2 itd., czyli trochę jak klawiatura z kalkulatora gdzie wciskamy 5 i na wyświetlaczu wyskakuje 5.
Szukam od kilku godzin jakiegoś układu lub scalaka, ale bez skutecznie. Wiem że można tak sterować pojedynczymi diodami, tyle tylko że na wyświetlaczu trzeba zapalić więcej niż jedną diodę, bo np. dla cyfry 8 trzeba wszystko zaświecić, więc podłączenie każdej diody pod switch wiązałoby się z naciśnięciem wszystkich naraz dla wspomnianej cyfry 8, co jest bez sensu.
Czy istnieje zatem jakiś gotowy układ, lub scalak który jest już z góry zaprogramowany do wyświetlania cyfr?
PS. Znalazłem ten sam segmentowy wyświetlacz pod tym linkiem http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2059024.html i wygląda na to że ten ma już wbudowany taki układ, więc przyłożenie napięcia do którejś z nóżek nie powoduje zapalenie jednej diody tylko od razu wyświetlenie konkretnej cyfry.
Niestety to jakiś chiński wyrób i podobnie jak autorowi tego wątku, mnie też nie udało się go znaleźć. Dlatego proszę was o pomoc.