Witam
Bardzo proszę o wskazówki w realizacji układu, w którym chciałbym aby po otwarciu drzwi w samochodzie zapalała się lampka złożona z LED ale po pewnym czasie wygaszała się z uwagi na możliwość rozładowania aku. Chciałbym aby w tym czasie jak lampka jest już zgaszona po otwarciu innych drzwi układ "resetował się" i od nowa lampki w otwartych drzwiach zapalały by się i od nowa układ mierzy czas i potem wyłącza/wygasza resztę. Problemem jest to, że + jest na stałe a po otwarciu drzwi pojawia się - i do momentu zamknięcia napięcie ciągle jest na zaciskach lampki. Sterownikiem komputera samochodu nie da się tego zrealizować dlatego chciałem spróbować zbudować układ, który realizowałby opisane założenia.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięUkład czasowy wyłączający led
Moderatorzy:Jacek Bogusz, tomasz_jablonski
Re: Układ czasowy wyłączający led
Dwie sprawy:
1. Taki układ dostępny jest jako kit avt a po drobnej modyfikacji podejdzie do Twojego zastosowania.
2. Zależy do jakiego auta to chcesz. W niektórych autach jest to nie do zrealizowania z racji bezpośredniego połączenia ze sobą wszystki wyłączników drzwiowych...
1. Taki układ dostępny jest jako kit avt a po drobnej modyfikacji podejdzie do Twojego zastosowania.
2. Zależy do jakiego auta to chcesz. W niektórych autach jest to nie do zrealizowania z racji bezpośredniego połączenia ze sobą wszystki wyłączników drzwiowych...
Re: Układ czasowy wyłączający led
Wyłączniki drzwiowe nie są ze sobą połączone. O gotowcu z avt nie wiedziałem, poszukam zaraz i zobaczę czy moja konfiguracja odpowiada. Dzięki za podpowiedź