Czy może ktoś polecić darmowy, sprawdzony i dobrze skalowalny rdzeń 8051 do wprogramowania w FPGA?
W internecie można znaleźć wiele projektów tego typu, ale trudno mi je ze sobą porównać, bez samodzielnego testowania każdego z nich.
Czy miał ktoś do czynienia z Oregano 8051?
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięrdzeń 8051 w postaci IP
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Re: rdzeń 8051 w postaci IP
Ja miałem odczynienia z oregano. Jest to naprawdę dobry core ale potrzeba troszkę wiedzy aby go dogłębnie zrozumieć. W nim spotkałem się z taką notacją VHDL której nigdy nie widziałem. Oni tez o ile się nie myle mieli wersje płatne tego cora. Jest jeszcze sprawdzony core przeze mnie na http://opencores.org/ o ile pamiętam dobrze to jest on oznaczony jako T51 mcu (sprawdziłem to ten) jest on w 100% sprawdzony przeze mnie dział i jest to 8052 bez problemu hex wygenerowany np. w Keilu dział z nim. Jedyny minus nie dział to jak MB bo trzeba za każdym razem syntezować całość jak przy PB. Najważniejsze że dział jak należy.
Pzdr.
Pzdr.