Poszukuję kogoś, kto napisze mi oprogramowanie pod Windows do stosunkowo prostego przetwarzania obrazów z "kamer internetowych" w czasie rzeczywistym (chodzi o pomiar odległości na podstawie odbicia światła laserowego padającego pod pewnym znanym kątem w stosunku do kamery). W rachubę będzie wchodzić odfiltrowanie tła od promienia laseru, interpolacja, obliczenie wyniku (szczegółowych informacji n/t obliczeń udzielę po nawiązaniu współpracy) i zapisanie go do pliku.
Prawdopodobnie najbardziej przydatnymi umiejętnościami będzie znajomość DirectX i umiejętność programowania w C/C++ oraz znajomość geometrii
Proszę o wycenę i możliwy termin realizacji takiego programu.
Mój adres: Daniel_MazurkiewiczWYRZUĆ_TO_BO_SPAM@tenbit.pl
(oczywiście wiecie, co wyrzucić )
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięprogram do pomiaru odległości -> zlecę
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Moderatorzy
Hmm, mogę się mylić, ale w grę wchodzić będzie zapewne obróbka obrazu, która nie jest sprawą prostą. Wg mnie pisanie procedur bezpośrednio pod kompilatorem mija się z celem. Expert w programowaniu to nie wszystko. Potrzebna jeszcze będzie spora wiedza z analizy obrazu.
Zapewne wymagane będą gotowe biblioteki ze specjalistycznych narzędzi dotyczących własnie analizy obrazu. Osobiście używałem takowych i mam z nimi pewne doświadczenie, jednak odstraszająca może być tutaj ich cena. Są jednak naprawdę profesjonalne. Umożliwiają odczyt obrazu z dowolnej kamery i bezpośrednią ich obróbkę (programową) w środowisku np VB.
Pozdrawiam
Zapewne wymagane będą gotowe biblioteki ze specjalistycznych narzędzi dotyczących własnie analizy obrazu. Osobiście używałem takowych i mam z nimi pewne doświadczenie, jednak odstraszająca może być tutaj ich cena. Są jednak naprawdę profesjonalne. Umożliwiają odczyt obrazu z dowolnej kamery i bezpośrednią ich obróbkę (programową) w środowisku np VB.
Pozdrawiam