Witajcie,
widziałem nieco wątków o protelu 99SE w których ludzie pisali, że wysypuje Win7. Wolałbym tego uniknąć... Ma ktoś z uruchamianiem tego programu? Może VirtualBox i protel? Ewentualnie jaki program można użyć zastępczo który również rysuje ścieżki?
Nieco ogarniam KiCada ale nie wiem czy ma taką funkcję.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProtel 99SE - Windows 7
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
- Jacek Bogusz
- -
- Kontaktowanie:
Re: Protel 99SE - Windows 7
Wszystko zależy od tego, jakie masz potrzeby, jakie duże płytki chcesz robić. Może wystarczy Ci wersja demo Eagle? A może spodoba Ci się Design Spark? A może wystarczy darmowa wersja Cadstara? Tu można coś poczytać o mnogości dostępnych rozwiązań http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_EDA_software
Potrzeb dużych nie mam, no chyba, że mogłoby chodzić o to by wykonane schematy czy wzory ścieżek można było udostępniać w sieci czy na łamach jakichś pism. Różnie to jest z tymi licencjami a pogubić się w tym można...
Trochę miałem styczności z KiCadem ale nie wiem dlaczego w Protelu dużo wygodniej mi się zaczęło pracować odkąd na kilku zajęciach się z nim zaznajomiłem.
Trochę miałem styczności z KiCadem ale nie wiem dlaczego w Protelu dużo wygodniej mi się zaczęło pracować odkąd na kilku zajęciach się z nim zaznajomiłem.
- Jacek Bogusz
- -
- Kontaktowanie:
Jakby to powiedzieć - to naprawdę fajny program, ale też słono kosztuje. Osobiście lubię Design Spark, ponieważ ma interfejs zbieżny z moimi nawykami.
Zawsze można skorzystać z czegoś darmowego np. ExpressPCB, to dla amatorów raczej ale może wystarczy.
Zawsze jakaś alternatywa pan125.
Możecie jeszcze wskazać programy z którymi można spotkać się w pracy zawodowej? Tak bardzo owiany legendą AutoCad ma swoje miejsce czy raczej ustępuje tak na prawdę innym programom?
Możecie jeszcze wskazać programy z którymi można spotkać się w pracy zawodowej? Tak bardzo owiany legendą AutoCad ma swoje miejsce czy raczej ustępuje tak na prawdę innym programom?