Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Programator do Texas Instruments TMS320 DSP.

bartekgajos
-
-
Programator do Texas Instruments TMS320 DSP.

Postautor: bartekgajos » 15 sty 2008, o 06:13

Witam

Od dłuższego czasu szukam i nie mogę nigdzie znaleźć schematu programatora JTAG dla procesorów DSP Texas Instruments. Jest to standardowy interfejs JTAG - w stu procentach zgodny ze standardem JTAG, a pomimo tego nigdzie nie ma opracowań takiego programatora. Mam zamiar używać go z Code Composer Studio.

Może któryś z szanownych kolegów spotkał się z takowym lub ma nieco większą wiedzę na ten temat??

Może da się zastosować opisywany w EP programator do procesorów MSP430??

Pozdrawiam i z góry dziękuję
Bartek

michcior
-
-

Postautor: michcior » 27 lut 2008, o 15:24

Hej,
Texas jest bardzo hermetyczny pod tym względem. Cieżko bedzie dostać schemat. CodeComposer współpracuje tylko ze swoim własnym sprzętem za tysiące dolarów. Sa trzy wersje:
XDS510 - starocie na karcie ISA ale ciagle działa.
XDS560 PCI - zaawansowany sprzęt używajacy karty PCI.
XDS560 USB - najnowszy wynalazek z 2007r (wreszcie), czyli wreszcie normalnie przez USB. Tylko cena nie normalna :(
W zasadzie to troche nie prawda, bo Texas pozwolił firmie SpectrumDigital robić sprzęt do ich debuggera. Nawet numery sa podobne.

Mam do zbycia jedną plytke ISA do XDS510, niestety nie mam dongla, może dałoby sie zrobić? to w koncu tylko bufor. Mam tez dongle SpectrumDigital XDS510MV ale bez płytki ISA (co za ironia). Oraz XDS560 PCI (ak. na all.)

Jakby ktoś był zainteresowany to prosze o kontakt

Pzdr.

Wróć do „Projektowanie PCB, programy EDA, CAD, narzędziowe”