Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięKonfiguracja Bascom pod AVT2502
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
Witam jak skonfigurować Bascom 8051 by swobodnie programowac układy za pomoca kitu AVT2502???, chodzi mi o odczyt,zapis oraz weryfikacje!!!,proszę o pomoc ,pozdrawiam.
-
- -
- Kontaktowanie:
Najlepiej na pocątek mozesz kupić sobie gazetke która kosztuje 35zł + przesyłka i tam masz wszystko pięknie opisane. Chyba ze masz numery EDW to tam tez to samo znajdziesz.
Ja proponuje tam zajrzec, a tym bardziej jesli dopiero zaczynasz nauke w Bascom 51 poniewaz bedziesz miał duzo pytań a tam je znajdziesz.
pozdrawiam
Ja proponuje tam zajrzec, a tym bardziej jesli dopiero zaczynasz nauke w Bascom 51 poniewaz bedziesz miał duzo pytań a tam je znajdziesz.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 25 paź 2007, o 14:37 przez mariusz256, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- -
- Kontaktowanie:
Przepraszam bardzo to kosztuje 35zł a nie jak tam podałem 16zł, ale dobra wiadomość jest taka ze jak jesteś prenumeratorem EDW to płacisz tylko 50% czyli 17.5zł i przesyłka z najblizszą prenumeratą. Kolego ale po co się męczyć z '51, ich era juz przechodzi, lepiej zacząć od AVR, ewentualnie ARMy, teraz w tym kierunku idą programiści, hobbyści. Ale zobacz tu (konfiguracja Bascom 51), i tu tez jest opis programatora.
pozdrawiam
pozdrawiam
Jesli moge wtracic swoje 12 groszy do tematu.
Czy '51 czy AVR, to wlasciwie obojetne (a moze PIC), warto by umozliwial programowanie ISP. Szczerze polecam jednak zapoznanie sie z jezykiem C. Jedyna przeslanka do korzystania z bascoma jest dla mnie calkowity brak znajomosci C polaczony z dobra znajomoscia basica. W kazdym innym przypadku bardziej perspektywicznie jest naumienie sie C, nawet od 0. Trenowac podstawy mozna wrecz na wlasnym x86 bez zadnych wydatkow.
Jesli jednak zaczniesz od bascoma, a pozniej dojdziesz ze przyda sie jednak inny jezyk, to tez na tym nie stracisz.
Czy '51 czy AVR, to wlasciwie obojetne (a moze PIC), warto by umozliwial programowanie ISP. Szczerze polecam jednak zapoznanie sie z jezykiem C. Jedyna przeslanka do korzystania z bascoma jest dla mnie calkowity brak znajomosci C polaczony z dobra znajomoscia basica. W kazdym innym przypadku bardziej perspektywicznie jest naumienie sie C, nawet od 0. Trenowac podstawy mozna wrecz na wlasnym x86 bez zadnych wydatkow.
Jesli jednak zaczniesz od bascoma, a pozniej dojdziesz ze przyda sie jednak inny jezyk, to tez na tym nie stracisz.