Witam.
W numerach 11/2005 i 12/2005 Elektroniki Praktycznej ukazał się artykuł pod tytułem
"Obsługa pamięci szeregowych eeprom i DataFlash w Bascom"
Z obsługą EEpromów nie mam problemów , lecz zainteresował mnie wątek obsługi pamięci DataFlash. No i w nr 12/2005 jest ta część artykułu. Czytałem uważnie kilka razy żeby łyknąć trochę wiedzy od mądrzejszych od siebie.
Ale tu całkowita klapa.
Przypominam że w tytule artykułu jest obsługa tychże pamięci z poziomu Bascom'a.
Niestety nic z tego artykułu dla mnie nie wynika , a już napewno nie przybliżyło mnie do umiejętności obsługi (zapis - odczyt) z poziomu Bascoma - pomimo że jest on w tytule.
Większość artykułu to tłumaczenie z Datasheet producenta - bardzo przydatne dla ludzi nie radzących sobie z j. angielskim , oraz jest wzmianka o jakimś listingu programu (rozumiem że w Bascom), ktorego jednak nie ma (samego listingu).
Proszę o komentarz od tych którzy czytali ten artykuł , a znają Bascom tak jak ja - czyli poziom amator a nie profi. A może moje wątpliwości wyjaśni sam autor , o znanym w tej "branży" nazwisku ?
Krzysztof
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięObsługa pamięci DataFlash
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
-
- -
Widze, widze. Listingi mialy byc ale jakos ich niema. Ci, ktorzy pisza do mnie na email wysylam je im.
Zamieszczam je takze tutaj.
Zamieszczam je takze tutaj.
- Załączniki
-
- Listingi.zip
- (9.32KiB)Pobrany 268 razy
-
- -