Witam.
Przez pewien czas programowania w Bascomie dziwiło mnie , iż przy ustawianu timera po obliczeniu na kalkulatorzez z xtalem 16 nie działało poprawnie.
Zaczałem więc bawić się i zauważyłem , że fusebity ustawione są standardowo na wewnętrzny oscylator (1 Mhz) w ATMEGA 32 więc zmieniłem na zewnętrzny ... ale chyba obwód RC ... i przestał działać .... Mma dylemat ... bo nie pamiętam dokładnie który z typow obwodów RC zaznaczyłem w Bascomie. Czy pozostaje mi programowanie równoległe ? A jeśli tak , to chciałbym sie dowiedzieć jak to zrobić. A jeśli nie , to gdzie moge do porcka podłączyć zewnetrzny obwód RC.
Z góry wielkie dzieki !
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPomocy !! Fuse Bits
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
Thx ... a brałeś to z dokumentacji podstawowej , czy pełnej ?
AAA i jak uda mi sie odzyskać komunikacje to jakie fusebity mam ustawić w Bascomie ,żeby ustawić na zewnętrzny rezonator kwarcowy wysokiej częstotliwości do którego mam podczepione dwa kondenstaory. Pytam się tak na zapas , żeby już nie eksperymentować
AAA i jak uda mi sie odzyskać komunikacje to jakie fusebity mam ustawić w Bascomie ,żeby ustawić na zewnętrzny rezonator kwarcowy wysokiej częstotliwości do którego mam podczepione dwa kondenstaory. Pytam się tak na zapas , żeby już nie eksperymentować