Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięCzy SPI == 3-wire ?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
Czy układy które komunikują się z mikro przez "3-wire synchronous serial interface" mozna sterowac z BASCOMa funkcjami do SPI? Nie wiem w co się wczytać w helpie....
-
- -
- Kontaktowanie:
-
- -
- Kontaktowanie:
Przecież napisane jest, że są kompatybilne. W jakim stopniu - to można ustalić np. czytając podany przeze mnie dokument (jak rozumiem nie czytałeś).
Ogólnie mozna powiedzieć, że współpraca pomiędzy uP (SPI) a układem wyposażonym w 3-wire jest możliwa, choć są pewne ograniczenia. Dotyczą one głównie częstotliwości zegara - do 500kHz będzie chodzić bez problemów.
Ogólnie mozna powiedzieć, że współpraca pomiędzy uP (SPI) a układem wyposażonym w 3-wire jest możliwa, choć są pewne ograniczenia. Dotyczą one głównie częstotliwości zegara - do 500kHz będzie chodzić bez problemów.
Przejrzałem i bardzo Ci dziękuję, ale nie mając doświadczenia z SPI pewnie i tak nic nie zrobie.... na razie bawiłem się tylko I2C. Nie widzę tam podstawowych informacji, ciężko mi będzie ruszyć. Używam BASCOM , bo jest prosty. Szczerze mówiąc nie chce mi się uczyć od nowa np C-chociaż jeśli chodzi o podstawy programowania komp. to to lubiłem.Przecież napisane jest, że są kompatybilne. W jakim stopniu - to można ustalić np. czytając podany przeze mnie dokument (jak rozumiem nie czytałeś).
-
- -
- Kontaktowanie: