Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

kopia firmware urządzenia pod USB - odtwarzacz MP3

snaker
-
-
kopia firmware urządzenia pod USB - odtwarzacz MP3

Postautor: snaker » 4 cze 2005, o 09:53

Witam.
Kupiłem odtwarzacz MP3 Creative MuVo TX 256 i w trakcie aktualizacji oryginalnego firmware przez port USB nastąpił błąd. W rezultacie urządzenie nie działa i jest niepoprawnie wykrywane przez komputer. Podczas ponownej próby aktualizacji firmware program nie wykrywa urządzenia i nie jest możliwa aktualizacja. Mam możliwość skopiowania takiego oprogramowania z drugiego identycznego urządzenia ale nie wiem jak to zrobić. Myślę, że gdybym całą zawartość oprogramowania dobrego urządzenia przekopioał na nie działający sprzęt problem byłby rozwiązany. Proszę o pomoc w jaki sposób można przekopiować zawartość firmware na drugie urządzenie. Może jest jakiś program dzięki któremu można to zrobić?

LucASWw
-
-

Postautor: LucASWw » 4 cze 2005, o 21:42

Jeżeli został uszkodzony bootloader, to tylko rozwiązaniem jest sprzętowy programator pamięci flash.

Wróć do „Projektowanie PCB, programy EDA, CAD, narzędziowe”