Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Programowanie mikrokontrolerów AVR w języku Bascom

Awatar użytkownika
Wojtek
-
-
Programowanie mikrokontrolerów AVR w języku Bascom

Postautor: Wojtek » 8 paź 2004, o 20:21

No i nareszcie będzie książka "Programowanie mikrokontrolerów AVR w języku Bascom" - autor Marcin Wiązania :) oto opis http://www.btc.pl/index.php?id=bas

radzio
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Re: Programowanie mikrokontrolerów AVR w języku Bascom

Postautor: radzio » 8 paź 2004, o 20:31

No i nareszcie będzie książka "Programowanie mikrokontrolerów AVR w języku Bascom" - autor Marcin Wiązania :) oto opis http://www.btc.pl/index.php?id=bas
Grtatuluę Marcinowi debiutu jako autora książki! Jest to na pewno niesamowite doświadczenie. Ale mam watpliwości cóż więcej można napisać o Bascomie, ponad to co było w Ep i EdW. Czy ta książka jest podobna to "Wypraw w świat elektroniki", czyli zebrane w całośc artykuły z EdW? Czy są jakieś nowe, ciekawe projekty, wiadomości? Na pewno, jak tylko nadarzy się okazja kupię tą książkę, pomimo mojego stosunku do Bascoma.
Jeszcze raz gratuluję i pozdrawiam Marcina.

Awatar użytkownika
Wojtek
-
-

Postautor: Wojtek » 8 paź 2004, o 21:46

(...)Czy ta książka jest podobna to "Wypraw w świat elektroniki", czyli zebrane w całośc artykuły z EdW? Czy są jakieś nowe, ciekawe projekty, wiadomości?(...)
Myślę, że dla wielu elektroników którzy poznaja dopiero temat mikrokontrolerów z pewnoscia będzie to bardzo dobra pozycja, nie chodzi o nowe i ciekawe projekty tylko o solidną dawkę wiadomości, które przybliżą temat programowania uC w Bascom, a na nowe i ciekawe pomysły przyjdzie później kolej :) A że jest zapotrzebowanie na taką książkę to wystarczy poczytać posty na różnych forach.

radzio
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: radzio » 8 paź 2004, o 21:50

Ja wcale tego nie neguję! Poszę źle nie rozumieć mojego postu. Z elektrody już wyleciałem na zbity pysk i z EP nie chce wylecieć.

Awatar użytkownika
Wojtek
-
-

Postautor: Wojtek » 8 paź 2004, o 22:21

Ja wcale tego nie neguję! Poszę źle nie rozumieć mojego postu. Z elektrody już wyleciałem na zbity pysk i z EP nie chce wylecieć.
:? Ależ ja źle nie rozumiem postu tylko ustosunkowałem się do fragmentu wypowiedzi :)

radzio
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: radzio » 8 paź 2004, o 22:22

:? Ależ ja źle nie rozumiem postu tylko ustosunkowałem się do fragmentu wypowiedzi :)
Acha, sorry. Ale teraz wole uważać co piszę i jak to rozumieją. :). Mądry polak po szkodzie.

Piotr
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: Piotr » 8 paź 2004, o 23:15

Grtatuluę Marcinowi debiutu jako autora książki! Jest to na pewno niesamowite doświadczenie. Ale mam watpliwości cóż więcej można napisać o Bascomie, ponad to co było w Ep i EdW. Czy ta książka jest podobna to "Wypraw w świat elektroniki", czyli zebrane w całośc artykuły z EdW? Czy są jakieś nowe, ciekawe projekty, wiadomości?

Hmmm. Chyba najlatwiej zajrzec tu: http://www.btc.pl/pdf/bas_spis_tresci.pdf ;-)
Pzdr
PZb

radzio
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: radzio » 8 paź 2004, o 23:21

Hmmm. Chyba najlatwiej zajrzec tu: http://www.btc.pl/pdf/bas_spis_tresci.pdf ;-)
Pzdr
PZb
No tak. Nie zajrzałem na początku do spisu treści i stad moje wątpliwości. Ze spisu treści książka faktycznie zapowiada się ciekawie. Pozostaje mi tylko czekać, aż będzie dostępna i ją kupić.

Arrek
-
-

Postautor: Arrek » 9 paź 2004, o 08:35

Wyglada na to, ze podstawowa zaleta ksiazki bedzie duzy zbior przykladowych przetestowanych projektow do ktorych mozna zawsze zajzec. Jest tam pare rzeczy ktorych nie bylo w EdW i chyba w EP. To juz sporo. Poza tym, co do samego Bascoma - bedzie standard (chyba), bo coz wiecej mozna napisac o samym jezyku.

Ksiazka tak jak sam Bascom - przyda sie poczatkujacym. I to chyba wystarczy. Ogromna czesc reszty omija bascom szerokim lukiem, no chyba ze trzeba cos zrobic b. szybko i nie jest to skomplikowane.

Wróć do „Projektowanie PCB, programy EDA, CAD, narzędziowe”