Wcale fachowco nie muszą być różne. Sens ujęcia tego w nawias wskazuje, że tylko jedno z nich może być fałszem ... ble ble ble
Wybacz, ale najpierw naucz się czytać ze zrozumieniem, a później poprawiaj innych. Nie napisałem że każdy musi być różny, co implikuje możliwość by tylko jeden, dowolny był różny.
Jak już to kĄtem.
Kolejna osoba wchodząca w moje kompetencję. Tym razem ktoś, kto ledwo po polsku umie pisać...
I kilka innych równie kwiecistych cytatów, których ze względu na dobro ogólne nie będę zamieszczał.
Jak już zaczniemy się tak czepiać słówek, to PROGRAMISTĄ, a nie programistom jak napisałeś.
Ale wiesz co... mając od 3 dni po 38-39 st gorączki i tak dobrze, że chce mi się tu zajrzeć (z nudów) oraz że nie robię więcej byków, oraz klecę sensowne zdania.
Jakby Ci się chciało przeczytać całość rozmowy, to byś zrozumiał, że kod rozumiem. Chyba to przed chwilą już napisałem....
Ale z sensu rozumienia kodu nie wynika zrozumienie jego działania.
No rzeczywiście:
Potrzebuje pomoc od kogoś kto się na tym zna i mi pomoże. Wystarczy tylko przerobić jedną funkcję, która de facto działa, ale jest nie do końca dobrze napisana i to ją mamy poprawić. Czy ktoś byłby mi w stanie popatrzeć w kod?
Oto i ona:[...]
Nie mam pojęcia co jeszcze przydatnego powinienem wkleić. Pomóżcie proszę mnie jakoś oświecić, naprowadzić, wytłumaczyć co to ustrojstwo robi...
Akurat fragmentów w których owe ustawianie bitów/bajtów występuje - nie wklejałem. Napisałem, że to jedynie fragment programu
To może wklej ten właśnie fragment, po co wklejasz coś co jak twierdzisz doskonale rozumiesz (choć ciągle udowadniasz że tak nie jest).
I mylisz się, z faktu rozumienia kodu wynika jasno fakt rozumienia jego działania. Inaczej jak można stwierdzić że się coś rozumie.
Teksty w stylu
Jak już włączasz się do rozmowy to zechciej przeczytać chociaż jej całość...
Nie pasuje to zignoruj temat i go nie odwiedzaj. Proste, logiczne i optymalizujące działanie forum pod kĄtem zbędnych postów ludzi poniżej pewnego poziomu kultury i merytoryki.
No właśnie przez to że jestem moderatorem, nie bardzo mogę ignorować tematy... właśnie po to by pilnować tej kultury i merytoryki... której notabene w Twoich postach brakuje (i kultury i merytoryki).
Oczywiście, że mój styl jest "szybszy", ale to nie ma znaczenia... Kompilator sam zajmuje się kwestią optymalizacji. Sam stworzy kod maszynowy, który wedle niego jest najszybszy. A kod wynikowy w postaci właściwego programu, bądź pliku obiektowego (*.o) będzie zawierał najlepszą metodę...
Oj mało jeszcze wiesz o kompilacji i optymalizacji... mało. I nie jest to żadne podważanie kompetencji... to jest wprost wykazanie Twojej niewiedzy.
Dobra rada na zakończenie, nie doszukuj się w każdym słowie chęci dopieczenia Ci do żywego, bo to może być właśnie to oczekiwane przez Ciebie nakierowanie na właściwe tory, a jedynie Ty, przez swoje zacietrzewienie na to nie zwrócisz uwagi. Uwierz mi, że poruszam się po wielu forach informatycznych, i poziom (skupienie) sarkazmu i żartów w tym temacie to nic... odrobina żartu zawsze jest pożądana, przez żarty często uczymy się znacznie szybciej.
I czując się tak bardzo urażonym, zwróć uwagę, czy aby sam nie obrażasz innych w stopniu dużo większym. Bo tak... tak się właśnie teraz czuję (choć szczerze... jakoś mi to...).
I tak już zupełnie na zakończenie. Jak dla mnie to cała ta funkcja jest do napisania od nowa, z zupełnie innym algorytmem, bo ja np. nie wiem czy bym chciał żeby mi zegarek przez godzinę (lub kilka) zmieniał czas o 1 sekundę (a tak się to może skończyć, a nawet tak to może działać zależnie od reszty z tych 900 tajemniczych linijek.
Rzeczy do zrobienia przez Ciebie:
- dowiedzieć się jak są przekazywane czasy przez serwery ntp,
- dlaczego jest tam 4 elementowa tablica (a dokładniej 32 użyteczne bity informacji), i jakie to ma znaczenie dla Ciebie
- ograniczyć agresję na tym forum, i załapać trochę większego dystansu do postów innych
Oczywiście mógłbym Ci na to wszystko odpowiedzieć w jednym, krótkim akapicie, ale po tym co z Twojej strony usłyszałem nie mam najmniejszej ochoty. I tak już się zanadto rozpisałem.