Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięATTINY2313 jako master
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
Witam wszystkich chciałbym z attiny2313 zrobić mastera ale nie mam pojęcia jak go zaadresować żeby inny mikrokontroler go widział transmisja danych ma sie odbywać przez szynę I2C dodam jeszcze że wspomiany attiny2313 pracujący jako master ma odczytywać dane z jakichś czujników dokonywać obliczeń a trugi pracujący jako slave ma te dane odczytać i przedstawić na wyświetlaczu LCD. Prosze o pomoc w zaadresowaniu tego mastera najlepiej o podanie jakiegoś kodu jak to zrealizowac.
Ja mam też system Win7 i pomoc w jezyku polskim uruchamiam bez problemu, sciągnij plik na dysk, wrzuć sobie skrót na pulpit i uruchamiaj. W samym programie Bascom-AVR nie podmieniam pliku gdyż tam jest aktualny w wersji angielskiej i taki wolę miec, wiec nie probowalem podmieniac - może z tym jest problem. Warto zacząć opanowywać język angielski bo w tym fachu to trochę człowiek kaleka jest bez podstaw angielskiego.Tylko że ja mam windows 7 i ten program pomocy nie chce sie u mie zainstalować.