Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj siębascom serin serout
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
chcę nawiązać komunikację z urządzeniem które wysyła i odbiera dane na jednej linii protokół standardowy jak w rs232 użyłem poleceń SERIN i SEROUT w bascomie ale po wysłaniu ramki odbiera jakieś śmieci podkreślam że transmisja podsłuchiwana jest w terminalu i jest wszystko ok czy trzeba stosować jakiś bufor czy poprostu bascom nie wyrabia się z przełączniem kierunku pinu
te polecenia znam ale komunikacja odbywa się po jednej linii a więc na jednym pinie musi być odbiór i nadawanie
czyli wysyłam komendę i oczekuje na odpowiedz
rtx
Edit: sprawdź sobie przycisk enter na klawiaturze, bo chyba Ci się zaciął tyle ich w post władowałeś. (żeby nie było więcej nieporozumień: edited by Pajączek)
czyli wysyłam komendę i oczekuje na odpowiedz
rtx
Edit: sprawdź sobie przycisk enter na klawiaturze, bo chyba Ci się zaciął tyle ich w post władowałeś. (żeby nie było więcej nieporozumień: edited by Pajączek)
Ostatnio zmieniony 13 lip 2009, o 18:16 przez sebo54, łącznie zmieniany 3 razy.
Zobacz na siostrzane forum edw jest tam odpowiedz
tutaj
Mam nadzieje ze jest to dozwolone jeśli nie to przepraszam a admina proszę o ewentualne usunięcie linku
tutaj
Mam nadzieje ze jest to dozwolone jeśli nie to przepraszam a admina proszę o ewentualne usunięcie linku