Problem jest taki:
Mam mikroprocesorek ATtiny2313. Wcześniej kilka razy go programowałem (w bascom), działał, ale raz coś zmieniłem w opcjach, jakąs liczbę, nie pamiętam co, ale nie da się juzgo zaprogramować, a wcześniej wgrany program wykonuje strasznie wolno. Nie wiem o co chodzi. Pomóżcie.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięATtiny2313 wcześniej programowany nie da się programować
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
-
- -
Re: ATtiny2313 wcześniej programowany nie da się programować
Zapewne zmieniłeś mu źródło taktowania (fusebit A987). Zobacz TUProblem jest taki:
Mam mikroprocesorek ATtiny2313. Wcześniej kilka razy go programowałem (w bascom), działał, ale raz coś zmieniłem w opcjach, jakąs liczbę, nie pamiętam co, ale nie da się juzgo zaprogramować, a wcześniej wgrany program wykonuje strasznie wolno. Nie wiem o co chodzi. Pomóżcie.
Fusebit CKDIV8 jest domyślnie ustawiony na enable - musisz go wyłączyć....a wcześniej wgrany program wykonuje strasznie wolno.