To ja może napisze jaki miałem plan... pewnie nic szczególnego, ale czasem mogło by się przydać.
Chciałem zrobić światełko awaryjne, ale nie takie zwykłe, bo zależne od czasu (tak, żeby się włączało tylko w określonych godzinach), a że dorwałem w swoje ręce termometr (DS18B20), to myślałem jeszcze to dołożyć... zegar zaprogramowałem, ale termometr już się nie zmieścił (niemówiąc o światełku)... poprostu przeliczyłem się co do wielkości kodu i pamięci procka
Pomyślałem, że można by to rozbić na mniejsze moduły, bo mam kilka atmeli, więc by nie było problemu, tylko jeszcze nie wiem jak je "zachęcić" do "rozmowy między sobą". I jeśli by to wypaliło to można by zmontować taką centralkę "do wszystkiego" (i z czasem dołożyć inne opcje). Najlepiej by mi było przesiąść się na większego procka, ale niestety fundusze ograniczają
Znaczy sie chcesz stworzyc system multiprocesorowy (scentralizowany) ?? Czy prostsze rozwiazanie, rozbicie zadan i wymiane danych (system rozproszony, klaster).
Myśle, że rozbicie zadań i wymianę danych... to by mi wystarczyło w zupełności. Co do odległości to by nie były duże (w obrębie jednego małego pomieszczenia). A z magistrali, jakąś, do której można by podłączyć kilka urządzeń... może I2C