Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięinicjalizaja siemensa sl45, nie moge wyslac sms`a
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
witam, mam do zrobienia urządzenie, które ma wysłać smsy w przypadku zgłoszenia jakiegos alarmu. chciałem zrobić to na siemensie sl45i ponieważ taki akurat mam. czytałem dużo na temat komend AT i niby jest takie proste, ale jak chce wysłać smsa to wyswietla mi błąd. Do samego wysyłania chcę użyć jakiegos AVRa albo `51, ale mam problem z samym zainicjowaniem wysłania smsa chociażby z kompa przez rs. Prosze o pomoc:)
Re: inicjalizaja siemensa sl45, nie moge wyslac sms`a
Sprawdź w jakim trybie powinieneś przekazać dane SMSa - TEXT czy PDU.
Odpowiada na AT
C35i robi to , co go poproszę
Piotrek
Odpowiada na AT
C35i robi to , co go poproszę
Piotrek
siemens sl45 wysyla smsy tylko w formacie PDU , ale nie o to codzi, on wogole nic nie wysyla. A wysylasz smsy z kompa czy z jakiegos uC?? Jak z procka to czy mozesz podac mi kod programu, który to wysyla, a dokladnie ktore komendy wysylasz zeby on to zrobil.
z tego co ja wiem to smsy wysyla sie komenda AT+CMGS=... , czy Ty kozystasz z tej komendy??
dzieki
z tego co ja wiem to smsy wysyla sie komenda AT+CMGS=... , czy Ty kozystasz z tej komendy??
dzieki
Wysylam po RS-sie w obu trybach /obecnie mysle nad zmiana na bluetooth/.
O ile mnie pamiec nie myli to komendy AT moga byc stosowane do aparatow Nokia DCS1800, DCS1900 oraz WCMDA wyprodukowanych po 1/2 roku 2001. Jednak nie wszystkie modele oblsluguja pelna liste komend. Podejrzewam , ze to ograniczenie nie dotyczy wysylania SMS-ow w trybie tekstowym.
Ja uzywam Noki 6310.
Pozdrawiam
S
O ile mnie pamiec nie myli to komendy AT moga byc stosowane do aparatow Nokia DCS1800, DCS1900 oraz WCMDA wyprodukowanych po 1/2 roku 2001. Jednak nie wszystkie modele oblsluguja pelna liste komend. Podejrzewam , ze to ograniczenie nie dotyczy wysylania SMS-ow w trybie tekstowym.
Ja uzywam Noki 6310.
Pozdrawiam
S