Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięKrótko i Dłużej naciśnięty key
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
Hieee Poproszę o pomoc ew.jakaś podobna procedurka, w jaki sposób zrobić podwójną funkcje przycisku,jeżeli krótki key to jakaś procedura czy funkcja,jak długo naciśnięty key to inna procedura czy funkcja,kombinuje jak koń pod góre z IF Then oraz While Wend(w Bascomie )i dupa jak do tej pory,ręce mnie opadły,może Licznik i przerwanie PLEASE Help my!!! 73
Kod: Zaznacz cały
if p= przycisniety then
waitms 20
if p= przycisniety then akcja 1
waitms 200
if p= przycisniety then akcja 2
end if
end if
Robiłem tak
Dzięki za reakcje ,ale taka procedura nic nie daje,procesor nie rozróżnia tego wyboru,albo inaczej zawsze wejdzie w akcje1 lub losowo wybierze -wpadnie tam gzie akurat nie trzeba hi 73!
*każde info to postęp*
Yesss myśle że tak można,muszę odsiedzieć dupogodziny i coś się skleii,łykam teraz asemblera na siłe może tu coś mi się uda!!! 73 pozdrawiam kolegów duże dzięki za chęć pomocy i odzew może kiedyś spotkamy się na albo na jakimś zjeździe !