Mam problem. Pomóżcie !
Jak zrealizować taki projekt żeby po podaniu na wejście at89c2051 krótkiego impulsu (100 ms) na wyjściu pojawiło się 5 krótkich impulsów po 100ms. Spróbowałem napisać coś takiego ale nie za dobrze działa i zajmuje dużo miejsca. Czy jest jakiś prostszy sposób ? Pomóżcie proszę !
Oto mój listing:
Do
Set P3.0
Set P1.0
Set P1.1
Przycisk1 Alias P1.0
Przycisk2 Alias P1.1
Dim R As Byte
If Przycisk1 = 0 Then
For R = 0 To 4
Reset P3.0
Waitms 50
Set P3.0
Waitms 50
Next R
End If
If Przycisk2 = 0 Then
For R = 0 To 2
Reset P3.0
Waitms 50
Set P3.0
Waitms 50
Next R
End If
Loop
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Rafał
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięJak to zrobić ?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
-
- -
Ostatnio zmieniony 27 mar 2007, o 17:58 przez Gameservice, łącznie zmieniany 1 raz.
o ile dobrze pamietam to p1.0 oraz p1.1 są wejsciami komparatora i charakteryzuje je niska wydajność prądowa
nie wiem czy program jest dobry w 100% ale ja blędów nie widze
co do wykorzystania aliasów jednak ja sie nauczyłem ich nie stosować - mniej pamięci program zajmuje to raz a poza tym juz kiedys sie przewiozłem na aliasach
to tyle - moze ktos mnie poprawi jezeli sie myle z tymi portami
nie wiem czy program jest dobry w 100% ale ja blędów nie widze
co do wykorzystania aliasów jednak ja sie nauczyłem ich nie stosować - mniej pamięci program zajmuje to raz a poza tym juz kiedys sie przewiozłem na aliasach
to tyle - moze ktos mnie poprawi jezeli sie myle z tymi portami