Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Jak zablokowac zawartosc mikrokontrolera przed odczytem

kundzios
-
-
Kontaktowanie:
Jak zablokowac zawartosc mikrokontrolera przed odczytem

Postautor: kundzios » 1 sie 2005, o 21:42

Mam problem z zablokowaniem zawartosci mikrokontrolera przed intruzami :? Zeby nikt nie mogl wczytac zawartosci mikrokontrolera

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 1 sie 2005, o 21:51

Co znaczy wczytac...

odczytac ?? To jak najbardziej mozna, sluza do tego "Lock and Fuse bits" w opcjach programatora Bascoma.

zapisac (nadpisac) ?? To juz raczej nie zabezpieczysz... chyba ze zastosujesz uklad OTP :P

kundzios
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: kundzios » 1 sie 2005, o 21:59

wystarczy tylko wpisac w pierwszych linijkach programu "Lock and Fuse bits" i nikt nie moze odcztac jego zawartosci???

radzio
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: radzio » 2 sie 2005, o 10:28

Nie, na zakładce "Lock and fuse bits" programatora nalezy odpowienio ustawić właściwe bity (w zalezności od rodzaju mikrokontrolera)

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 2 sie 2005, o 11:00

Nie no... ja wiem ze w bascomie pisze sie trywialnie, ale bez przesady... moze jeszcze dojdziemy do tego ze bedzie sie lakonicznie opisywac problem, a na kompilator zrzucac rozwiazanie wszelkich problemow ?? (tylko co by z tego wyszlo ;) ).

kundzios
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: kundzios » 3 sie 2005, o 20:29

nie bo ja myslalem ze jak sie to wpisze to blokuje caly mikrokontroler, ale juz wiem jak to zrobic dzieki

Wróć do „Projektowanie PCB, programy EDA, CAD, narzędziowe”