Witam,
moze to banalne ale nie rozumiem dlaczego podczas pracy z STK500 nie mam zadnych problemow z tym prockiem, natomiast przekladajac uP do swojego ukladu nie startuje mi nawet kwarc. Zamieniajac ATMega na AT90S8535 wszystko zaczyna pracowac. Nie wiem co przeoczylem.
Pozdrawiam
mako
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięATMega8535
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
ATMega8535
Witam.
Jest to napewno sprawa ustawienia FUSEBIT.
W BASCOM'ie podczas programowania układu można otworzyć zakładkę "Lock and Fuse Bits" i w niej ustawia się odpowiednie wartości bitów. Problemem jest tylko to które bity należy ustawić i na jakie wartości. Czy wystarczy ustawić tylko FUSEBIT A987? Może ktoś to już przerabiał i podzieli się swoją wiedzą.
Jest to napewno sprawa ustawienia FUSEBIT.
W BASCOM'ie podczas programowania układu można otworzyć zakładkę "Lock and Fuse Bits" i w niej ustawia się odpowiednie wartości bitów. Problemem jest tylko to które bity należy ustawić i na jakie wartości. Czy wystarczy ustawić tylko FUSEBIT A987? Może ktoś to już przerabiał i podzieli się swoją wiedzą.