Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

STK 200 nie działa

pablo666
-
-
Kontaktowanie:
STK 200 nie działa

Postautor: pablo666 » 6 cze 2005, o 18:41

Zlozylem standardowy programator STK 200 wedlug schematu ogolnie dostepnego w sieci i.. poracha.. skrocilem kabelki, przeczytałem wszystkie posty jakie były zwiazane z STK 200 i nadal nic Nie rozpoznaje procka... zadnego nawet 89S8252 Zloze jeszcze jeden i zobaczymy... Jezeli ktos ma sprawdzony schemacik STK200 i wszelkie uwago dotyczace montazu prosze o maila :)

maxiu
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: maxiu » 6 cze 2005, o 19:54

a dobrze przylutowałeś wszystko do lpt ??

Awatar użytkownika
ACeK
-
-

Postautor: ACeK » 6 cze 2005, o 20:20

:) Nie podales zadnych danych na czym go zlorzyles. Podaj cos wiecej bo trudno jest naprawic np samochod jak ktos powie popsula mi sie syrenka! Jesli chcesz robic nowy to masz tu trzy propozycje:
tu :arrow: na 244 lub :arrow: 244
:arrow: na 125 :wink:
:D

BTW
A tu wersja ISP bez zadnej kosci (ale jej nie zalecam bo jak sie pomylisz mozesz latwo uszkodzic port Lpt) :arrow: druciak

pablo666
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: pablo666 » 7 cze 2005, o 14:12

hmm poddaje sie ... podpialem procka bezposrednio do portu i nadal nic .. podejrzewam ze kondensator 100n podpiety do plusa i resetu (bez zadnego rezystora do masy) nie jest dobrym rozwiazaniem.. druga sprawa .. do ISP mam podłączone switche (bez zadnych kondensatorow czy rezystorow podciagajacych) .. raczej watpie czy ma to jakis wplyw.. procek jest ok (w innej płytce sie programuje) , port tez dziala .. stawiam na układ resetu

Awatar użytkownika
pajaczek
Moderator
Moderator

Postautor: pajaczek » 7 cze 2005, o 14:29

...podejrzewam ze kondensator 100n podpiety do plusa i resetu (bez zadnego rezystora do masy) nie jest dobrym rozwiazaniem..
A skad Ty cos takiego wziales ??

pablo666
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: pablo666 » 7 cze 2005, o 14:31

znaczy stadardowy układ resetu ... chyba to przerobie na 10u i jakis rezystorek moze 10k

Awatar użytkownika
ACeK
-
-

Postautor: ACeK » 7 cze 2005, o 14:55

:) Posluchaj i przeczytaj to co sie do Ciebie pisze "we are not mindreaders and you must revealed for us yours project" inaczej nikt nie wie co zrobiles i gdzie masz blad. W czesniej Ci podalem 4 (slownie cztery) rozne uklady ISP i one wszystkie dzialaja. Wystarczy ze zrobisz tak jak jest w linkach i nie musisz na nowo odkrywac ameryki i poswiec swoj czas na pisanie nowych programow a nie filozofowanie nad ukladem resetu. To tak jak z komp jesli mu nie dasz danych to nie dostaniesz wynikow. Jeszcze raz odsylam do linkow i jesli masz pytania konkretne to pytaj bo to forum :no: jest blogiem by sie nad soba uzalac ze Twoje uklady nie dzialaja co prawda mamy jedna co moze by i poplakala nad toba ale ona jest jedna na cale forum i musibyc bardzo zajeta :wink:

pablo666
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: pablo666 » 7 cze 2005, o 15:00

nie uzalam sie nad swoim ukladem.. ale pytam o rade.. co ma wpływ a co nie ma ... efekt jest jeden.. nie dziala tak jak powinno.. po kolei trzeba wykluczac rozne przyczyny .. i o to sie pytam.. czy układ resetu z jednym kondensatorem jest poprawny , czy do isp moga byc podlaczone switche itd jaka jest maksymalna dlugosc kabli itd .. krok po kroku dojdziemy wspolnymi silami dlaczego isp sprawia tyle problemów :)

Awatar użytkownika
ACeK
-
-

Postautor: ACeK » 7 cze 2005, o 15:23

... ale pytam o rade... ... i o to sie pytam.. czy układ resetu z jednym kondensatorem jest popra[fade]wny ...[/fade]
:) To ja tez sie zapytam czy czytales to co Ci podalem i jesli tak to jak tam jest rozwiazany uklad reset i ile i jakie sa kondensatory? Odpowiedz bedzie mile widziana :wink:

BTW Jak by Ci to nie przeszkadzalo i znalazl bys chwile czasu to powiedz jaki uklad zrobiles (na czym) jak ustawiony masz port Lpt ale jesli jestes zajety pytaniem to oczywiscie :no: musisz odpowiedac :idea:

Awatar użytkownika
amok67
-
-

Postautor: amok67 » 10 cze 2005, o 22:08

acek kiedy odpowiesz na moje pytanie?

Awatar użytkownika
ACeK
-
-

Postautor: ACeK » 11 cze 2005, o 08:05

acek kiedy odpowiesz na moje [fade]pytanie?[/fade]
:) Z pewnoscia na nie odpowiem tylko moze bys je raczyl zadac bo kilka razy przejrzalem ten post i stwierdzam (z wielkim zdziwieniem) ze to jest Twoj pierwszy w tym watku i nie bardzo wiem o co Ci chodzi :wink:

Wróć do „Projektowanie PCB, programy EDA, CAD, narzędziowe”