Jestem początkujący w programowaniu dlatego zwracam się do was. Potrzebuję prostego programu który po przyłożeniu właściwej pastylki będzie zapalał zieloną diodę i dawał na wyjściu sygnał (np. do otwarcia przekaźnika) przez kilka sekund, w przeciwnym razie żeby świeciła się ciągle czerwona dioda i na wyjściu nie było żadnego sygnału. Koniecznie na at90s2313. Napiszcie tutaj jak nie będzie to kłopotem dla kogoś wprawnego lub gdzie coś takiego można znaleźć ?
Pozdrawiam
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięzamek DS1990 + AT90S2313
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
W załączniku masz projekt imobiliser'a, którego kiedyś tam robiłem. Cyferki na końcu pliku imobiliser*.bas oznaczają kolejne wersje firmware'u. Docelowo urządzenie było robione na 90S2343 i DS1990-F3. Projekt jest zaniechany, bo przy finalnej wersji, imobiliser się zawieszał. Jednak myślę, że to Ci się przyda. Schematu ideowego nie mam, ale po analizie źródeł dojdziesz, co do czego służy.
- Załączniki
-
- imobiliser.rar
- (64.71KiB)Pobrany 223 razy