KONIA Z RZEDEM!!!! temu kto mi powie jak cos zrobic z czujnikiem DS1923.
Probowalem zrobic konwersje wymuszona i odczyt danych. Nie wyszlo (odczyt FF czyli blad). Zobaczylem ze trzeba uruchomic RTC. I tez schody. Trzeba to odpowiednio wpisac do bufora (scratchpada), potem go odczytac w celu weryfikacji i dopiero skopiwac do rejestrow czujnika. Ale po wpisaniu do bufora i odczycie wywala mi blad (czyli FF). Jak uruchomic ten czujnik?? Wie ktos?
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProblem DS1923
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
Ja zajmuje sie ds1921 ... i z dokumentacji wynika ze ds1923 jest prawie tym samym tylko ze z wieksza pamiecia 8kb ... procedury moga byc podobne.. ale kluczem jest chyba program i czytnik.
Jak nie masz czytnika do ds 19XX to zapomnij. Ja posiadam takowy na USB .. wczesniej tez sie meczylem z roznymi konstrukcjami wlasnymi , ze schematow i innymi wynalazkami ale nic mi sie nie chcialo czytac ... ani zapisywac.
Jak nie masz czytnika do ds 19XX to zapomnij. Ja posiadam takowy na USB .. wczesniej tez sie meczylem z roznymi konstrukcjami wlasnymi , ze schematow i innymi wynalazkami ale nic mi sie nie chcialo czytac ... ani zapisywac.