mam kit 2250 (tylko plyte z procesorem bez klawiatury i wyswietlacza), tylko musze zaprogramowac do niego eprom i tu mam zgrzyty
chcialbym zeby moja plyta 8031 zglaszala od razu gotowosc do komunikacje z PC przez com1,
standardowy program z epromu robi laczy sie z PC jesli oczywiscie zatwierdze to na klawiaturze, ktora oczywiscie nie mam ( i tu zaczynaja sie problemy)
pzd i dziekuje za wszelka pomoc
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj się8031 - zaprogEPROM
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
Ostatnio zmieniony 25 paź 2004, o 11:08 przez jarcisz, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: 8031 - zaprogEPROM
nie mam schematu tak wiec nie wiem jak zbudowana jest klawiatura ale jesli to jest matryca to mozesz ja zasymulowac i zrobic tylko jeden klawisz ten co ci jest jedynie potrzebny (to moga byc nawet dwa druciki albo zwykly przycisk)... zatwierdze to na klawiaturze, ktora oczywiscie nie mam ...
Re: 8031 - zaprogEPROM
Niestety, tak łatwo nie będzie. Mam ten zestaw (cały) i klawiatura jest dosyć rozbudowana . Klawiatura jest widziana w przestrzeni adresowej uK, jak zwykła pamięć. Tak więc trzeba by dorobić dekoder adresu i parę innych rzeczy.nie mam schematu tak wiec nie wiem jak zbudowana jest klawiatura ale jesli to jest matryca to mozesz ja zasymulowac i zrobic tylko jeden klawisz ten co ci jest jedynie potrzebny (to moga byc nawet dwa druciki albo zwykly przycisk)... zatwierdze to na klawiaturze, ktora oczywiscie nie mam ...
Witam
Kolego poszukaj na forach. Dostępny jest program z tego kitu. Trochę popracujesz nad nim i będziesz miał to co chcesz. Nic natomiast Ci nie da dorabianie czegoś zamiast klawiatury, bo orginalny bios 2250 może tylko odbierać i wysyłać dane po zainicjowaniu z klawiatury. Wyobrażam to sobie że po zgłoszeniu kitu na kompie będziesz mógł za pomocą rs-a robić takie same żeczy jak z klawiaturą.
Pozdrawiam
Kolego poszukaj na forach. Dostępny jest program z tego kitu. Trochę popracujesz nad nim i będziesz miał to co chcesz. Nic natomiast Ci nie da dorabianie czegoś zamiast klawiatury, bo orginalny bios 2250 może tylko odbierać i wysyłać dane po zainicjowaniu z klawiatury. Wyobrażam to sobie że po zgłoszeniu kitu na kompie będziesz mógł za pomocą rs-a robić takie same żeczy jak z klawiaturą.
Pozdrawiam