Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Matlab

rozniczka
-
-
Matlab

Postautor: rozniczka » 17 wrz 2004, o 02:17

Witam!

Czy do programowania mikrokontrolerów można używać Matlaba?
Jeśli tak, to czy może on całkowicie zastąpić tak popularny język C?

Pozdrawiam!

ed-ek
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: ed-ek » 17 wrz 2004, o 08:14

Matlab nie jest językiem programowania i nie można go porównywać z językiem C ani innym językiem programowania.Można w nim rozwiązać skomplikowane problemy matematyczne i może być przydatny w pisaniu algorytmów.

Copek
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Copek » 17 wrz 2004, o 08:29

Ale bodajże jest specjalny interfejs do komunikacji z proskami typu DSP jak dobrze pamiętam to Signal Processing Toolbox

ed-ek
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: ed-ek » 18 wrz 2004, o 06:19

Copek:bardzo ciekawe spostrzerzenie.Jednak przejrzałem na Google SPT i niestety nie znalazłem w nim tej opcji.Mam starego Matlaba i uwaga o SPT bardzo mnie zaciekawiła.

Copek
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Copek » 20 wrz 2004, o 10:48

Nie mam niestety teraz zainstalowanego matlaba ale znalazłem na stronie TI (link poniżej, na stronie można znaleść inne materiały tego typu), piszą, że MATLAB, pozwala zweryfikować wprowadzanie algorytmu DSP i automatycznie testowanie oprogramowania dla rodzin DSP. Ja zabardzo się nie znam na tej dziedzinie i chyba nie o to do końca chodziło (o interfejsie niestety nie znalazlem) ale na pewno zainteresuje.

http://www.dspvillage.com/docs/catalog/ ... _mathworks

Wróć do „Projektowanie PCB, programy EDA, CAD, narzędziowe”