Witam wszystkich
Bawię się na układzie 90S2313 i jak do tej pory wszystko było w porządku aż do momentu kiedy chciałem użyć funkcji getrc5. Jak się okazuje lipa. Przepisałem z helpa programik który niby miał działać a w rzeczywistości nie chce. Jednak sprawdziłem jeszcze czy mogę chociaż nadawać. Okazało się że tak instrukcja send rc5 działa prawidłowo ale tylko na pinie b.2 gdy użyję poleceniaie config rc5 = pinb.3 sygnał nadal jest nadawany na port b.2 a na porcie b.3 nic nie ma. Jeśli ktoś się spotkał z takim problemem to prosiłbym o kontakt.
Pozdrawiam wszystkich
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięGETRC5
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
Witam ponownie
Ale działa Ci ta instrukcja getrc5 na 81? Bo u mnie wogóle nie działa i to jest problem. Daj znać. I jeszcze jedno napisz jakie masz inne problemy na tym procku, bo mam zamiar się na coś innego przesiąść. Myślałem o PIC16F84 ale jakoś nie mogę znaleźć jakiejś sensownej pomocy do MPlaba. Daj znać.
Pozdrawiam
Ale działa Ci ta instrukcja getrc5 na 81? Bo u mnie wogóle nie działa i to jest problem. Daj znać. I jeszcze jedno napisz jakie masz inne problemy na tym procku, bo mam zamiar się na coś innego przesiąść. Myślałem o PIC16F84 ale jakoś nie mogę znaleźć jakiejś sensownej pomocy do MPlaba. Daj znać.
Pozdrawiam
Problemy to wychodzą w trakcie i trudno generalizować, najczęściej problem z przepełnieniem stosu. Instrukcja GETRC5 działa ładnie i nie miałem z nią problemów.
Ale stanowczo odradzam Ci przesiadanie się z AVR na 51. To tak jakbyś lepszy samochód zamienił na malucha . Maluch to i owszem, ale jako dodatek, a jak koniecznie chcesz zrezygnować z AVR to już lepiej zamień je na PIC
Ale stanowczo odradzam Ci przesiadanie się z AVR na 51. To tak jakbyś lepszy samochód zamienił na malucha . Maluch to i owszem, ale jako dodatek, a jak koniecznie chcesz zrezygnować z AVR to już lepiej zamień je na PIC