Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Bascom a impulsatory

mgr
-
-
Bascom a impulsatory

Postautor: mgr » 2 cze 2004, o 17:52

Witam

Mam pytanko, czy ktorys z kolegow probowal sterowac jakims urzadzeniem za pomoca impulsatora(enkodera). Ja proboje sterowac regulacja glosnosci i wszystko dziala dopuki nie startam sie tego robic za pomoca impulsatora.

Byl bym wdzieczny za jakies informacje czy kawalek kodu zrodlowego w bascomie

pozdrawiam

mgr

mw
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: mw » 2 cze 2004, o 22:10

Gdzies we wczesniejszych numerach Ep widzialem taki kawalek kodu. Jak doszukam sie to podesle.

Awatar użytkownika
Kamilkozi
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Kamilkozi » 2 cze 2004, o 22:11

W EdW 6/2002 był projekt wykorzystujący impulsator obrotowy. Aktualnie niemam w domu tego numeru, ale jak uda mi się go odzyskać to przeklepie część kodu odp. za odczyt danych z impulsatora.
Z tego co pamiętam to nie było to zbytnio skomplikowane, trzeba było jedynie dysponować tabelką działania impulsatora. Daj jakieś namiary na ten impulsator to może coś (kod) napiszę.

mgr
-
-

Re: bascom a impulsatory

Postautor: mgr » 5 cze 2004, o 12:02

dzieki za informacje i chec pomocy :) ale juz poradzilem zarwalem noc i dodzedlem jak to zrobic heh sprawa bardzo prosta impulsator generuje 2 bitowy kod gray'a

pozdrawiam

Wróć do „Projektowanie PCB, programy EDA, CAD, narzędziowe”