Witam
Mam pytanko, czy ktorys z kolegow probowal sterowac jakims urzadzeniem za pomoca impulsatora(enkodera). Ja proboje sterowac regulacja glosnosci i wszystko dziala dopuki nie startam sie tego robic za pomoca impulsatora.
Byl bym wdzieczny za jakies informacje czy kawalek kodu zrodlowego w bascomie
pozdrawiam
mgr
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięBascom a impulsatory
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
W EdW 6/2002 był projekt wykorzystujący impulsator obrotowy. Aktualnie niemam w domu tego numeru, ale jak uda mi się go odzyskać to przeklepie część kodu odp. za odczyt danych z impulsatora.
Z tego co pamiętam to nie było to zbytnio skomplikowane, trzeba było jedynie dysponować tabelką działania impulsatora. Daj jakieś namiary na ten impulsator to może coś (kod) napiszę.
Z tego co pamiętam to nie było to zbytnio skomplikowane, trzeba było jedynie dysponować tabelką działania impulsatora. Daj jakieś namiary na ten impulsator to może coś (kod) napiszę.
Re: bascom a impulsatory
dzieki za informacje i chec pomocy ale juz poradzilem zarwalem noc i dodzedlem jak to zrobic heh sprawa bardzo prosta impulsator generuje 2 bitowy kod gray'a
pozdrawiam
pozdrawiam