Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięProblem z stk200/300
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
Zrobiłem programator stk200/300 z helpa w Bascomie 8051. Po zaprogramowaniu procesora (89s8252)program nie rusza. Weryfikacja jest Ok. Nie moge odczytać producenta i typu procesora.Czy wiecie co może być nie tak? już brak mi sił. dziekuje
Nóżka EA słóży do wyboru pamięci, z której ma korzystać procek. Jeśli jest na niej +zasilania to korzysta z pamięci wewnętrznej. Ja programowałem 89S8252 przez ISP z nóżką EA na stałe podłązoną do +zasilania i nie miałem takich problemów.
Jedyny problem na jaki się natknałem z Sample Electronics ISP programmer to zbyt długie przewody. Jak miałem przewód ok 1m to procek czasmi się zaprogramował a czasem nie. Jak skróciłem kabel do ok 20cm to wszystko było ok. Problem ten nie występował jednak z 90S2313, nawet przy 2m przewodach.
Spróbuj skrócic przewody, może pomoże.
Jedyny problem na jaki się natknałem z Sample Electronics ISP programmer to zbyt długie przewody. Jak miałem przewód ok 1m to procek czasmi się zaprogramował a czasem nie. Jak skróciłem kabel do ok 20cm to wszystko było ok. Problem ten nie występował jednak z 90S2313, nawet przy 2m przewodach.
Spróbuj skrócic przewody, może pomoże.