Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Licencja potrzebna ??

Dexter
-
-
Kontaktowanie:
Licencja potrzebna ??

Postautor: Dexter » 29 mar 2004, o 19:08

Witam.
Mam pewien problem do rozwiazania. Potrzebuje w pracy zrobic proste urzadzonko diagnostyczne do ulatwienia sobie zycia. Z duzym zapasem wystarcza AT90S2313 i rowniez wersja demo Bascoma. Teraz mam problem z licencja czy do takiej dzialalnosci czyli zrobienia 1 sztuki urzadzenia na uzytek firmy potrzebuje licencji ?? Czy jak w firmie na komputerze bedzie zainstalowany Bascom w takiej formie to groza jakies sankcje czy wszystko bedzie OK ??
Pozdro
Dexter

radzio
Moderator
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: radzio » 30 mar 2004, o 12:51

Takie rzeczy powinny być opisane w licencji programu wyświetlanej podczas instalacji :-)

Dexter
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: Dexter » 30 mar 2004, o 19:16

W trakcie instalacji nie wyswietla sie zadna uzyteczna informacja na temat licencji natomiast w pliku licence.txt jest napisane ze pisac programy wolno tylko i wylacznie na zerejestrowanej wersji Bascoma. Wniosek z tego ze kazdy uzytkownik wersji demo musi ja zarejestrowac dopiero wtedy moze z niej korzystac. Prawdopodobnie 99,9% uzytkownikow nie rejestruje swojej kopi wiec popelnia przestepstwo. Co smiesniejsze nigdzie nie znalazlem formularza do rejestracji.
Pozdro
Dexter

Wróć do „Projektowanie PCB, programy EDA, CAD, narzędziowe”