Witam.
Mam pewien problem do rozwiazania. Potrzebuje w pracy zrobic proste urzadzonko diagnostyczne do ulatwienia sobie zycia. Z duzym zapasem wystarcza AT90S2313 i rowniez wersja demo Bascoma. Teraz mam problem z licencja czy do takiej dzialalnosci czyli zrobienia 1 sztuki urzadzenia na uzytek firmy potrzebuje licencji ?? Czy jak w firmie na komputerze bedzie zainstalowany Bascom w takiej formie to groza jakies sankcje czy wszystko bedzie OK ??
Pozdro
Dexter
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięLicencja potrzebna ??
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
W trakcie instalacji nie wyswietla sie zadna uzyteczna informacja na temat licencji natomiast w pliku licence.txt jest napisane ze pisac programy wolno tylko i wylacznie na zerejestrowanej wersji Bascoma. Wniosek z tego ze kazdy uzytkownik wersji demo musi ja zarejestrowac dopiero wtedy moze z niej korzystac. Prawdopodobnie 99,9% uzytkownikow nie rejestruje swojej kopi wiec popelnia przestepstwo. Co smiesniejsze nigdzie nie znalazlem formularza do rejestracji.
Pozdro
Dexter
Pozdro
Dexter