Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięBascom-AVR-Demo
Moderatorzy:Jacek Bogusz, robertw, k.pawliczak, Moderatorzy
Czy w wewnętrznym symulatorze Bascom-AVT-Demo w wersji 1.11.7.4 jest dostępne symulowanie czego kolwiek prócz wyświetlacza LCD, np. chciałby zasymulować wyświetlacz LED. Jak to zrobić?
z tego co widac symulowac chyba mozna jeszcze klawiature i jakies wejscie analogowe.
LED chyba kiedys gdzies widzialem ale bylo to chyba w bascom 8051 a nie avr.
moja osobista sugestia to nie uzywac symulatora. wiele juz symulatorow widzialem i z wielu korzystalem jeszcze lata temu jak w assemblerze pisalem ale takiego badziewia jak w tym bascomie to jeszcze nie.
moze go obsluzyc nie potrafie ale nigdy mi w niczym nie pomogl.
Symaulatory byly dobre jak sie mialo 8051 i 1 eproma i trzeba bylo go co chwilka wyciagac, naswietlac, programowac i ponownie wkladac.
LED chyba kiedys gdzies widzialem ale bylo to chyba w bascom 8051 a nie avr.
moja osobista sugestia to nie uzywac symulatora. wiele juz symulatorow widzialem i z wielu korzystalem jeszcze lata temu jak w assemblerze pisalem ale takiego badziewia jak w tym bascomie to jeszcze nie.
moze go obsluzyc nie potrafie ale nigdy mi w niczym nie pomogl.
Symaulatory byly dobre jak sie mialo 8051 i 1 eproma i trzeba bylo go co chwilka wyciagac, naswietlac, programowac i ponownie wkladac.