Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Bascom-AVR-Demo

spec
-
-
Bascom-AVR-Demo

Postautor: spec » 13 lut 2004, o 21:21

Czy w wewnętrznym symulatorze Bascom-AVT-Demo w wersji 1.11.7.4 jest dostępne symulowanie czego kolwiek prócz wyświetlacza LCD, np. chciałby zasymulować wyświetlacz LED. Jak to zrobić?

Awatar użytkownika
slawko_k
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: slawko_k » 13 lut 2004, o 23:39

z tego co widac symulowac chyba mozna jeszcze klawiature i jakies wejscie analogowe.
LED chyba kiedys gdzies widzialem ale bylo to chyba w bascom 8051 a nie avr.
moja osobista sugestia to nie uzywac symulatora. wiele juz symulatorow widzialem i z wielu korzystalem jeszcze lata temu jak w assemblerze pisalem ale takiego badziewia jak w tym bascomie to jeszcze nie.
moze go obsluzyc nie potrafie ale nigdy mi w niczym nie pomogl.
Symaulatory byly dobre jak sie mialo 8051 i 1 eproma i trzeba bylo go co chwilka wyciagac, naswietlac, programowac i ponownie wkladac.

KAT
-
-

Postautor: KAT » 13 lut 2004, o 23:46

Kolega slawko_k ma racje, symulacja Led była (i jest) w Bascomie 8051. I podzielam także pogląd, że taka symylacja jest kopnięta :) Dla mnie najlepszą symulacją jest zaprogramowany procek w układzie :)
PZDR
KAT

Wróć do „Projektowanie PCB, programy EDA, CAD, narzędziowe”