Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Przester do gitary - problem

potfur
-
-
Przester do gitary - problem

Postautor: potfur » 14 wrz 2008, o 20:06

Noszę się z zamiarem zbudowania przesteru do gitary, takiego jak tu: http://www.generalguitargadgets.com/ind ... &Itemid=26 i zaciąłem się już na samym początku.
Płytkę chciałbym wytrawić techniką termotransferu. Mój problem polega na tym, że chciałbym wydrukować te ścieżki dokładnie. Czy jest jakiś program, który otwiera pliki graficzne i interpretuje je jako płytkę, czy muszę się bawić w skalowanie obrazka GIMPem czy innym Photoshopem?

PS. Zdaję sobie sprawę, że taki temat mógł już być, przeszukałem pół internetu i nic nie znalazłem

PS2. Proszę na mnie nie krzyczeć, jestem w dziedzinie elektroniki totalnie początkujący.

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 17 wrz 2008, o 15:04

W tym przypadku musisz pomniejszyć sobie płytkę w jakimś programie, bo jest to zwykły GIF.
Taką płytkę w 10 min. narysujesz np. w Traxmaker (Circuitmaker 2000) - wtedy masz rozszerzenie .PCB i możesz sobie edytować płytkę jak tylko chcesz w bardzo prosty sposób i jakość wydruku też zapewne będzie lepsza niż z takiego obrazka.

Wróć do „Live sound, gitara, nagłośnienie, światło, instalacje”