Witam.
Jakiś czas temu grałem na combo serii MG tyle, że MG100 czy 150 - teraz już nie pamiętam.
Ale do domu te MG30 spokojnie wystarczy.
Aktualnie gram na H&K Attax 80 - pierwsza seria. Do tego przester (home made) Marshall Shredmaster i PRO CO RAT DIST. Digital Delay ADS500+ - stary sprzęt, ale sprawuje się super - wykłada niejedną kostkę typu "delay". I ostatnia rzecz to ZOOM STUDIO 1204 - używam go głownie do reverbu, bo ma ich dosyć sporo i całkiem ciekawe brzmienia można uzyskać.
Do tego mam lampowy wzmacniacz 2xEL34 około 40W słynna kopia Marshall JCM800, ale myślę nad przebudową tego na Plexi 50.
"Domowy" wzmacniacz lampowy na EL84 kanał celan.
Dwie gitary, jedna to jakaś niezbyt udana kopia Fendera Strato. ale brzmi całkiem całkiem - da się usłyszeć to "fenderowskie" brzmienie.
Druga gitara to Epiphone Special II - jak ją kupowałem kiedyś to tania nie była, a teraz można kupić za grosze w sumie.
Oczywiście przetworniki wymienione na Dimarzio (teraz nie napiszę jaki model) Stroi nawet dobrze i całkiem przyjemnie się na niej gra.
Porównywałem ją z Ibanzezm S-Series i wcale nie słychać aż tak dużej różnicy a w sumie jak dla mnie jedyne co, to Ibanez jest wygodniejszy i taki jakby bardziej "miękki" do gry.
Mocno zastanawiam się nad nową gitarą i jak na razie mój faworyt to ESP
ESP LTD EC-400VF TSB
Ogólnie poszukuje brzmień King Crimson, Tool, Isis itp. ale ciężko na takim sprzęcie o taką paletę brzmień.