Witam!
Ostatnio spalił mi się wzmacniacz gitarowy i planuje kupno nowego. Niestety nie mam zbyt wiele kasy do wydania. Na allegro znalazłem bardzo tanie combo:
Combo Gitarowe Eltron 200 W
Podobno wzmacniacz jest po przebudowie, co o nim myślicie ? na pewno wyciągnie jakąś konkretna moc ? Bo nie wydaje mi się żeby grało na 200 W , i czy zamontowany w nim głośnik jest dobrej jakości ? W tych tematach jestem kompletnym laikiem wiec pytam expertów ...przygodę z gitara zacząłem niedawno wiec nie potrzebuje od razu jakiegoś Marshalla.
Znalazłem tez combo firmy Sounder 60W, ale mam złe doświadczenia z tą firma
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPomoc w wybraniu comba gitarowego
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Adam Tatuś, tomasz_jablonski, Moderatorzy
Witam. Sounder'a to sobie faktycznie odpuść...
Co do tego wzmacniacza Eltron to w sumie nic nie można stwierdzić, bo to typowa przeróbka i trzeba by posłuchać jak to gra - ale chyba nie ma możliwości przed zakupem.
Głośnik ma dobry, ale jest to raczej głośnik do basu a nie do gitary - przynajmniej nie jest to typowy gitarowy głośnik który można polecić.
Ile możesz przeznaczyć na nowy piecyk? jaka moc Ciebie interesuje? i czy ma to być sam clean czy może clean/crunch?
Może napisz co masz zamiar na nim grać.
A może ten uszkodzony da się naprawić?
Co do tego wzmacniacza Eltron to w sumie nic nie można stwierdzić, bo to typowa przeróbka i trzeba by posłuchać jak to gra - ale chyba nie ma możliwości przed zakupem.
Głośnik ma dobry, ale jest to raczej głośnik do basu a nie do gitary - przynajmniej nie jest to typowy gitarowy głośnik który można polecić.
Ile możesz przeznaczyć na nowy piecyk? jaka moc Ciebie interesuje? i czy ma to być sam clean czy może clean/crunch?
Może napisz co masz zamiar na nim grać.
A może ten uszkodzony da się naprawić?