Dosyć dawno wziąłem się za budowe wzmacniacza gitarowego (combo), ale z różnych zaprzestałem budowy. Chciałbym korzystając z końcówki (niestety

Oba preampy (kanał czysty i przester) wg projektu Janka, końcówka mocy na TDA2050, 30W, głośnik ARZ 6608, transformator zakupiłem jakiś czas temu na Allegro i posiada o ile dobrze pamietam 2x16,5V 70W.
Oto efekt mojej dotychczasowej pracy:

1. Dlaczego w projekcie janek11389 są dwa preampy? Nie można użyć jednego, który który byłby kanałem czystym i przesterowanym? Które rozwiązanie jest lepsze? Dlaczego on zastosował takie?
2. Stworzyłem już wcześniej obudowe z płyty meblowej o grubości 1,9cm. Ma ona rozmiary (łącznie z grubością) 33,5 x 33,5 x 20cm i skośne wcięcie na panel 4,5 x 8cm. Czy są to odpowiednie rozmiary? Jaki typ obudowy zastosować (zamknięta, otwarta, inna)? Czy powinienem użyc bass reflexów?
3. Mam spory problem ze zdobyciem wszystkich części. Mieszkam w niewielkim mieście (Łuków). Muszę wszystko zamówić w Internecie, ale w sklepach internetowych nie ma wszystkich potrzebnych części. Wiele już udało mi się zdobyć. Gdzie wy się zaopatrujecie w częsci? A może ktoś mógłby mi je wysłać, np. sprzedać za pośrednictwem Allegro? Byłbym bardzo wdziędzny.
4. Jak już wcześniej napisałem jestem bardzo niedoświadczonym elektronikiem. Czy moglibyście opisać mi jak dokładnie połączyć ze sobą przedwzmacniacze, końcówkę mocy, zasilacz, głośnik, włącznik, przełącznik kanałów itd.? Najlepiej byłoby pokazać to na obrazku.

Pozdrawiam