Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięGdy przester sieje - co robić?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Adam Tatuś, tomasz_jablonski, Moderatorzy
Witam. Stałem się szczęśliwym/nieszczęśliwym posiadaczem przesteru EXAR METAL (kosztował 60zł, wieć wziołem ). Przester jednak torszkę sieje, zwłaszcza, gdy się odkręci troszeczkę gałkę volume na piecu Czy da się, aby przester był doś "ostry" i nie siał tak bardzo? Z DS-2 nie miałem takich problemów, nawet gdy potencjometr "distortion" był na maxa.
Exar Metal już taki jest. Ciężkiego brzmienia na nim nie uzyskasz (wiem, bo miałem ten przester). Po rozkręceniu przesterowania na max. strasznie 'siał siarą'. Nie znalazłem w internecie dobrych opinii o tym przesterze; jak widać jaka cena taka jakość.
Ja zapłaciłem kiedyś 30zł i (całe szczęście) za tyle samo sprzedałem.(kosztował 60zł, wieć wziołem )
Szumy itp. nawet na niezbyt dużym poziomie przesterowania. Panie w sklepie muzycznym, gdzie go zakupiłęm (był z komisu) mówiła, że ludzie kiedyś stosowali bramki szumów, ale mimo to problem nadal był, tyle że w mniejszym stopniu.Ale co to znaczy "sieje"? Przydzwiek i zaklocenia? Jezeli ma wiekszy przester, to raczej normalne...
A nie da się jakoś zaingerować w jego budowę, żeby to wyeliminować?
Szumy itp. nawet na niezbyt dużym poziomie przesterowania. Panie w sklepie muzycznym, gdzie go zakupiłęm (był z komisu) mówiła, że ludzie kiedyś stosowali bramki szumów, ale mimo to problem nadal był, tyle że w mniejszym stopniu.Ale co to znaczy "sieje"? Przydzwiek i zaklocenia? Jezeli ma wiekszy przester, to raczej normalne...
A nie da się jakoś zaingerować w jego budowę, żeby to wyeliminować?