Witam. Na począyku chciałbym zaznaczyć, że wogóle nie znam się na rzeczach zwiazanych z zasilaczami, a zwłaszcza komputerowymi Bo właśnio o taki tu chodzil. Chciałbym zbudować heada gitarowego o mocy ok. 100W. Dzisiaj zostałem szczęśliwym/nieszczęsliwym posiadaczem zasilacza komputerowego. Jakiej produkcji on jest, nie mam pojęcia. Natomiast jest informacja "+5V +3,3V COMBINED LOAD 160W TOTAL OUTPUT IS 300W MAX" Moje pytania są następujące: Czy mozna go wykorzystać do budowy wzmacniacza gitarowego? Czy jeżeli nie (słyszałem, ze jest to zasilacz impulsowy - co to znaczy, nie mam pojęcia, stąd też moje następne pytanie) to można go jakoś przerobić na zasilacz do wzmacniacza (chodzi mi głównie o dodanie jakiś elementów na samych przewodac + i -)? Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
qwert
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięZasilacz - pomocy!
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Adam Tatuś, tomasz_jablonski, Moderatorzy