Czy ktoś już może składał KITa AVT 555? Mam tai problem: wszystko uruchamia się pięknie, ładnie, a po wciśnięciu klawisza MENU pojawia się napis infomujący o pozycji menu "zmiana czasu" i układ nie reaguje już na nic - żadne klawisze itp. Restart powoduje powrót do punktu wyjścia.
Proszę o porady.
Grzesiek
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięAVT 555 - wieszanie programu?
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Pozwoliłem sobie odświeżyć temat zamiast zakładania nowego wątku ponieważ mam podobny problem z tym kitem. Jednak u mnie układ się nie zawiesza, tylko na wyświetlaczu zamiast pola edycji daty wyświetlają się "krzaczki". Reszta menu działa bez zarzutu. Jednak bez wprowadzenia daty i godziny watomierz nie zaczyna pracować
Udało się komuś jeszcze rozwiązać ten problem?
Bo niestety autor postu jest już poza zasięgiem...
Udało się komuś jeszcze rozwiązać ten problem?
Bo niestety autor postu jest już poza zasięgiem...
Stary temat, ale wznowiłem próby uruchomienia tego kitu i miałem podobne objawy, zawieszanie się po pierwszym naciśnięciu OK, pokazywało sie menu i dalej nic, kilka razy udało się ustawić datę i czas i na tym koniec, kilka razy miałem krzaki w polu daty i czasu a innym razem nawet robił jakieś dziwne pomiary mocy, napięcia itd. Czyli różne cuda ale uruchomić sie nie dało. Może ktoś sobie jednak przypomni jeśli zwalczył problem. Myślę że w skompilowanym pliku hex z płyty EP może być błąd, sam nie próbowałem tego kompilować z kodu źródłowego bo ten asembler na razie nie dla mnie. Fakt że projekt pochodzi z roku 2003 ale zawziąłem sie na niego. Może autor projektu jest jeszcze skłonny pomóc jeśli zagląda na forum?
Ja problemy ze swoim kitem po wielu nieudanych próbach powołania go do życia rozwiązałem odsyłając go do serwisu... uruchomili, odesłali i zdiagnozowali o ile pamiętam: zimne luty, gdzieś rezystorki lub kondensatorki o nieprawidłowych wartościach... i chyba coś jeszcze, ale pamięć zawodzi. Działający mierzył z dość dużym błędem. Po niedługim czasie watomierz znów się "wysypał" (po włączeniu tylko kwadraciki na wyświetlaczu) i od tego czasu dałem sobie z nim spokój.