Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięPROBLEM z kitem AVT 5035/1 (cyfrowy korektor graficzny).
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Mam wielki problem. Złożyłem kit avt 5035 i jego montaż jest raczej prawidłowy, gdyż to nie jest mój pierwszy kit w życiu. Układy scalone w tym urządzeniu dostają napięcia zasilania tak jak powinny, raczej wszystkie napięcia są ok. Problem w tym, że na wyświetlaczu zamiast pojawiać się komunikaty dotyczące regulacji pojawia się migający kursor I TO WSZYSTKO!!! Nie reaguje na przyciski, wygląda to tak jakby procesor nie miał wgranego programu, a zamówiłem go w avt (zaprogramowany). Jednak jeżeli wyciągnę procka to kursor z wyświetlacza znika. (chociaż coś daje ten procek). To jest moja praca dyplomowa i to musi chodzić więc proszę pomóżcie!! Ja niezbyt się znam na cyfrówce ale czy jest to możliwe że to wina złego lub braku programu w procesorze? A jeżeli tak to co zrobić? Dzięki z góry za wszelkie informacje.