Witam.
Próba kompilacji programu zwraca błąd 148, czyli program ma więcej niż deklarowane 2048 bajtów. Czy ktoś już opisywał ten problem, bo wg. mnie to ewidentny błąd - w opisie jest powiedziane, że można użyć układu 2051, a tu natrafiamy na taki ZONK...
Przy użyciu funkcji $Large, program się kompiluje, ale to już ponad 2048bajtów i nie można użyć Bascoma Demo...
Pozdrooovka
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięSterownik dzwonka szkolnego - AVT-2670
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Czy ktos z AVT czyta nasze maile...?
Ponawiam pytanie dotyczące sterownika dzwonka szkolnego:
Co zrobić, by program zmieścił się w układzie 2051, bo jest za duży na ten procesor, nie mówiąc już o użyciu Bascoma Demo...?
Co zrobić, by program zmieścił się w układzie 2051, bo jest za duży na ten procesor, nie mówiąc już o użyciu Bascoma Demo...?
Posłuchaj.
Daj sobie spokój z niewydolnym oprogramowaniem.Zrób to na mikrokontrolerze z serii ST62 w oparciu o Realizera.Zrobisz to wszystko w pięć minut i będziesz się śmiał,że miałeś problem.Program realizer znajdziesz na płytach EP lub w sieci w wersji niepełnej.Przecież nie powiesz mi,że zagadnienie jest tak rozbudowane,że zajmuje ponad 2KB pamięci.W moim przekonaniu to jakieś 500-700 bajtów góra
szymon w.
Daj sobie spokój z niewydolnym oprogramowaniem.Zrób to na mikrokontrolerze z serii ST62 w oparciu o Realizera.Zrobisz to wszystko w pięć minut i będziesz się śmiał,że miałeś problem.Program realizer znajdziesz na płytach EP lub w sieci w wersji niepełnej.Przecież nie powiesz mi,że zagadnienie jest tak rozbudowane,że zajmuje ponad 2KB pamięci.W moim przekonaniu to jakieś 500-700 bajtów góra
szymon w.