Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięKit 5105 dekoder SRS
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
czy ktoś robił ten dekoder?? i czy wogóle mozna dostać TDA7466??
Ale chodzi Ci o taki preamp z barwą tonu czy tylko sam preamp??? to było poprostu zapytanie tylko nie zrobilem spacji bo chyba przeoczyłem A jaki zastosować przedwzmacniacz taki na szybko zeby tylko chodził wzmacniacz bo mam LM3886 i jaki tam dac potenciometr do regulacji głośności zeby nie zabardzo wyciszał ? bo nie za bardzo wiem
Bo ja też mam w domu wzmacniacz na LM3886 i niechcąc podłączać żadnych "dodatkowych zniekształceń" zrobiłem prosto sygnał z odtwarzacza CD.
Bez korekcji barwy tonu i tak fajnie gra jak na wzmacniacz z końcówką scaloną.
Co do potencjometra to może byc taki 47k.
-
- -
LM3886: kurcze zrobilem jeden kanał i chodzi, zmontowalem drugi i nie chodzi !! Na początku chodził bardzo cicho ale sie okazało ze nie wlutowałem C7=100nF wiec to uczyniłem i teraz nie chodzi wogóle co sie stało? na wyjsciu nic nie ma ani buczenia ani sygnału. Apropo to jak podłaczyć zasilanie? osobno do obydwu punktów czy poprzez pętle to znaczy do punktu P plus, M z P1 a do M1 minus zasilania czy połaczyc osobnymi kablami i plus i minus zasilania??