Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

Sprzedaż uruchomionych kitów AVT

snaffie
-
-
Kontaktowanie:
Sprzedaż uruchomionych kitów AVT

Postautor: snaffie » 21 sty 2004, o 18:59

Interesuje mnie czy wedle prawa, jest legalne sprzedawanie samodzielnie zakupionych zmontowanych i uruchomionych kitów AVT ? (Kupic oczywiscie w sklepie AVT razem z dokumentacja...)
Czy jeżeli np mam klienta, to mogę zrobić np 100 takich układów, potem wsadzić w obudowę i sprzedawać, czerpiąc przy tym oczywiście profity??
Jak to się ma ze strony prawnej?

Awatar użytkownika
end
admin
admin
Kontaktowanie:

Postautor: end » 21 sty 2004, o 20:19

Wydaje mi się że jesli coś kupisz jest twoje i możesz robić z tym co chcesz.
AVT zarobi na tobie a ty na AVT sprzedając ich kity.Wydaje mi się że to było by legalne lecz pewności nie mam w 100% więc może zapytam się w AVT i napisze posta. :wink:

snaffie
-
-
Kontaktowanie:

Postautor: snaffie » 22 sty 2004, o 01:00

Dzieki za szybka odpowiedz, ale skoro odpisala mi osoba majaca bezposredni kontakt z firma, to jeszcze mam pytanko.
Czy urzadzenia sprzedawane jako kity posiadaja certyfikat bezpieczenstwa B (dla niewiedzacych - to taki znaczek B w trojkaciku), tak jak ma chyba wiekszosc urzadzen pracujacych glownie przy podlaczeniu do zasilania sieciowego. Czy moze nie jest to mozliwe, poniewaz firma nie moze odpowiadac za umiejetnosci montujacego dany kit?
Podobne mam pytanie odnosnie certyfikatu CE, choc to juz sprawa chyba bardziej zagmatwana (pewnie wywola usmiech na twarzy odpowiadajacego....) Jednakze chcialbym wiedziec jakie sa odpowiedzi na te pytania, poniewaz w przypadku sprzedazy gotowych kitow mialoby to kolosalne znaczenie.
Dzieki

Wróć do „Kity AVT”