Witam
Mam problem z kitem AVT 992. Układ został złożony prawidłowo, do tego układziku mam programator ISP. Wszystko to ma być pracą dyplomową, tylko że jest mały problem, mianowicie: Podpinam programator do CON 7, załaczam zasialnie, działa wyświetlacz (świeci), czyli układ napiecie dostaje. Korzystam z Bascoma AVR v. 1.11.7.4, wszystko skonfigurowane chyba dobrze, pisze prosty programik na wyświetlacz LCD, kompilacja przebiega ok, w symulacji programowej działa, załaczam symulacje sprzetową i wtedy klapa, wyskakuje komunikat "MONITOR NOT FOUND". Gdy chce programować to nie wykrywa procesora, którym jest AT90S2313. Nie wiem co jest grane, jest poczatkujacy i nie wiem co sie dzieje, próbowałem ustawiać adresy portu w biosie, konfigurować bascoma na różne sposoby i dalej to samo. Może ktoś mi pomorze, może robie gdzieś błąd przy konfiguracji BASCOMA, naprawde nie wiem co z tym jest. Prosze pomóżcie!!!
Z góry wielkie dzięki!!!
Pozdrawaim !!!
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj się[b]AVT 992 z programatorem ISP - problem[/b]
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy