Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięModeratorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Kolego uważaj na wrażenia, to jest forum elektroniczne a nie twoje mieszkanie...ej małysz...gadasz jak popieprzony snob, który nie ma co z kasą robić. Gdyby kity były tańsze, moze więcej ludzi zaczęło realizować by praktyczne projekty, a nie tylko analizować schematy. Niestety nie każdy ma dostęp do tanich części elektronicznych, dlatego nie każdy sobie moze zaoszczędzić na samodzielnemu zestawieniu elementów. Mi sie udało znaleźć odpowiednie dojścia, tylko oczywiście musze od razu większe ilości kupowac (inaczej znowu poczta drogo wyjdzie). Nawet najprostsze kity można zlożyć 2 razy taniej. A z reguły to jest tak, że prawdziwy elektronik...taki który ma dusze elektronika (a nie tylko został elektronikiem, bo mu mama kazała), z reguły nie jest najbogatszą osobą...liczy sie każda złotówka. A wiadomo w doświadczenia jest sie tak bogatym ile części elektronicznych sie spali. No więc prawdziwa nauka kosztuje. Przy tak wysokich cenach kitów, ludzie czasem sie załamują i rezygnują gdy coś nie działa tak jak ma i kiedy sie kolejny raz spaliło scalak warty 10zł. nie wiem jak Ty....wg mnie elektronika jest dla ludzi!!!! AVT dla snobów:(((
PopieramWitam
Nie wiem czemu tak narzekacie na ceny. Może nie są one najtańsze ale dla przykładu moża w AVT kupować same płytki PCB a o resztę samemu się zatroszczyć. Cena płytek PCB nie jest zbytnio wygórowana. Gdyby samemu zaprojektować płytkę w protelu i dać ją do wydruku to nie wiem czy cena jednej płytki wyniosła by mniej niż 50zł (a czas realizacji zamówienia w trybie normalnym to ok 2 tygodni), a w AVT zwykłe płytki z dokumentacją kosztują do 10zł. Nie jest to może mało, ale przecież ktoś to musiał zaprojektować itp. Nie jest tragicznie. Spróbójcie coś sami zaprojektować i wycenić własny produkt.
Pozdrawiam
Zanim "poznałem" AVT też zmontowałem kilka kitów z firm Nord Elektronik i Jabel. W kitach NE wszystkie TTL-ki były serii standartowej (porodukcji CEMI, z wyprzedaży po upadłościWitam!
Niewiem jaki jest teraz ale jeszcze 2-3 latra temu płytki NE nie były super jakości. No i elementy nie były najnowsze. Moze ja poprostu miałem pecha ale wiem że się do tych firm już nie przekonam chyba nigdy. Ale przyznaje że to raczej Jabel robi wzmacniacze mocy 2*25W ze ścieżkami na płytce szerokimi na 1,5-2 mm.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości