Złożyłem powyższy KIT, ale niestety nie działa on poprawnie... Tzn. dioda, która powinna sygnalizować włączony alarm po uruchomieniu mryga przez krótki okres czasu (ok. 1,5s) i później zaczyna świecić normalnym światłem "ciągłym". Pomyślałem, że może jakoś reszta układu ruszy.. Niestety po zasygnalizowaniu otwartych drzwi (zwarłem PIN "Drzwi" z masą) światło się nie pali.... Natomiast kiedy zwarłem PIN "Stacyjka" z + to światło się włączyło i zaraz zaczęło gasnąć...
Sprawdziłem wszystkie połączenia i są okej. Podobnie resztę elementów....
Może być to wina niepoprawnego wgrania wsadu do uC?? Jeśli tak, to jak można to sprawdzić przy pomocy miernika?? A może to coś innego?? )
Proszę o wyrozumiałość i dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięAVT 528
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Tak, restet raczej działa, bo za każdym uruchomieniem układu dzieje się tak samo...
Co do fusebitów to ich nie ustawiałem.... Ten PIC który tam siedzi (PIC 12f629) ma być (z tego co wyczytałem) taktowany wewnętrzym generatorem RC (ok. 4MHz)
Czy w tym przypadku, także muszę ustawić odpowiednie fuse bity??
Co do fusebitów to ich nie ustawiałem.... Ten PIC który tam siedzi (PIC 12f629) ma być (z tego co wyczytałem) taktowany wewnętrzym generatorem RC (ok. 4MHz)
Czy w tym przypadku, także muszę ustawić odpowiednie fuse bity??
no jak najbardziej, robisz to po wczytaniu hexa, fusera można skonfigurować na wiele sposobów w tym PICu, musisz znaleźć i wybrać
Kod: Zaznacz cały
Oscillator
Kod: Zaznacz cały
IntOsc