Witam,
Mam problem z kitem jak w temacie. Zegar po podłączeniu zasilania i ustawieniu bieżącej daty i czasu "stoi", to znaczy pomimo upływu czasu, czas wyświetlany nie zmienia się. Dodatkowo w dolnej linii wyświetlacza, gdzie powinna być wyświetlana temperatura z czujników nie ma kompletnie nic. Płytkę robiłem we własnym zakresie, sprawdziłem połączenia i nie znalazłem błędu, choć oczywiście go nie wykluczam. Co może być powodem takiego działania, a raczej nie działania tego urządzenia?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Aktyw Forum
Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.
Sprawdź punkty Zarejestruj sięAVT-513
Moderatorzy:Jacek Bogusz, Grzegorz Becker, procesorowiec, robertw, Moderatorzy
Co może byc przyczyną tego, że nie następuje właściwa inicjacja układu? Bywa, że urządzenie uruchamia po wielokrotnym jego wyłączeniu i włączeniu. Na tej samej płytce drukowanej inny mikrokontroler nie chce ruszyć wcale, choć układ jest raczej sprawny, gdyż prawidłowo wyświetla menu i jest możliwe ustawienie zegara, jednakże po wykonaniu tej czynności zegar nie rusza.