Aktyw Forum

Zarejestruj się na forum.ep.com.pl i zgłoś swój akces do Aktywu Forum. Jeśli jesteś już zarejestrowany wystarczy, że się zalogujesz.

Sprawdź punkty Zarejestruj się

avt-2270

Polcb33
-
-
Kontaktowanie:
avt-2270

Postautor: Polcb33 » 3 maja 2006, o 15:02

Wiec, zamierzam zlozyc sobie zasilacz regulowany wsyzstko juz mam praktycznie zrobione ale mecze sie z tym cholernym woltomierzem , jest to kit z EdW avt-2270 a mam nastepujacy problem:
plytki do kitu zakupilem w avt zlozylem z nowych czesci odpalilem i kupa, woltomierz zostal wyregulowany, (powiedzmy bo ciezko go cos wyregulowac dobrze) tak jak w opisie( 1v miedzy wyprowadzeniami 35,36 icl7107) zasilany jest przez zasilacz regulowany wtyczkowy(taki badzew od ruskich) i przez stabilizator( na poczadku byl 5V ale teraz dalem 6V) i wyswietlacz pokazuje bzdury , niejest stala liczba tylko zmienia sie co chwile, gdy podlaczylem baterie aby sprawdzic napiecie (9V-tówka) to wyswietlil mi ze ma ona ok.35v czyli zle liczy gdy podlaczylem zasilacz to,to samo bylo, wiec nietylko na beteri to jest, no i kropka wogole jej nieprzestawia non stop jest w tym samym miejscu czyli xx.x (np.35.5V).Nieraz to wogole nic niepokazuje gdy podlacze cos do pomiaru napieci tylko sobiecyferki migaja.
Niewiem co juz mam robic myslalem ze to icl-e 7107 sa padniete wiec kupilem nowe ale nieposkutkowalo. Troche osob ten kit chyba robilo wiec moglo by sie wypowiedziec na jego temat co mozna bylo by zrobic jeszcze, moze tez mialy podobny problem bo ja juz niemam pomyslow.
Aha i tak sie dzieje na wszystkich 4 icl-ach 7107 wiec chyba sa dobre, no i stabilizator sie troche nagrzewa a chyba niepowinien przeciez to duzo niepobiera oczywiscie bez wyswietlaczy, a gdy wloze w podstawke 3 wyswietlacze to po paru minutach to stabilizatorek jest bardzo goracy i troszke letni jest icl

I jeszcze jedno sorki ze tak sie powtarzam i moge pisac 2 razy to samo ale niemam neta i zapisuje w notatniku a potem do kolesi ide i wysylam wiec moge sie powtarzac; jeszcze ostatnie - na 1 icl-u jak wlaczam to na wyswietlaczu wskazuje 35V gdzies i pomalu spada do ilus a na 2 icl-u jest na 0-0.09 V~ ale jak chce zmiezyc napiecie na baterii to wyskuje mi ze ma ona 60-90v roznie bo miga troche i momentami wyswietlacz przygasa i nic niewidac.
Bez sensu

Wróć do „Kity AVT”